758 seniorer i Viborg Kommune får ret til tidlig pension

25. august 2020, 08:51
Mette Nielsen. Privatfoto

I Viborg Kommune er der 758 personer i 2022, som ville kunne få ret til tidlig pension, ud fra det forslag som er præsenteret af S-regeringen.

Retten er for mennesker som har slidt, slæbt, knoklet siden de var unge. De har samtidig betalt skat, så andre har kunnet sidde på skolebænken, og fået betalt deres uddannelse. Derfor fortjener de nu en ret til at kunne trække sig værdigt tilbage fra arbejdsmarkedet.

Hvis du som 61-årig har arbejdet 42 år på arbejdsmarkedet, så vil du kunne trække dig tilbage. Det handler om en ret til selv at bestemme. Men det handler også om en ret til at slippe for at skulle trækkes gennem vurderinger, lægeundersøgelser, og andre prøvelser for at få lov at stoppe på arbejdsmarkedet, når kroppen har brug for en hverdag uden mere slid, slæb og smerter.

Jeg er tilfreds med, at Socialdemokratiet nu er nået til at tage dette vigtige skridt. Det blev lovet i valgkampen, og selvfølgelig kan det blive til noget. Også selv om flere partier har travlt med at tale retten til tidlig pension ned.

Værd at overveje er det, om modstanderne er nogen af dem med de uddannelser, som Arne og Co har betalt skat til, at de har kunnet få kvit og frit.

Jeg har i hvert fald ikke mødt nogen af dem som er slidt efter mange års knokleri, som synes at det er en dårlig ide med en ret til selv at sige stop – når arbejdslivet bliver for hårdt.