Debat Ny skole i Stoholm

30. august 2020, 05:27
1 af 2 Arkivfoto
2 af 2 Birgith B. Langballe. Arkivfoto

Nu ser det endelig ud til at lykkes, idet flere af byrådets partier udtrykker opbakning til en ny skole i Stoholm.

En nyhed, der vakte glæde hos de mange, mig selv indbefattet, der gennem mange år har kæmpet for, at Stoholm Skole ikke skulle renoveres, men at der i stedet skulle bygges en helt NY skole.

Her til oktober er det tre år siden, hvor bølgerne i valgkampen gik rigtig højt, og hvor jeg stod frem ved vore lokale valgmøder og argumenterede for, hvorfor vi skulle arbejde på at bygge en ny skole i Stoholm.

Jeg husker dog tydeligt min skuffelse ved de lokale valgmøder, når jeg blev mødt bemærkninger som »Glem det - det kommer aldrig til at ske, at der bliver bygget en ny skole i Stoholm«. Om det var hedebølgen for 14 dage siden - eller det gode ordsprog om, at »Hvor der er vilje, er der vej«, skal jeg ikke kunne sige.

Men jeg hælder dog mest til det sidste, for der er så megen sund fornuft og god logik i at bygge en ny skole i Stoholm. Lad mig blot nævne:

1. Vi ved, at det koster dyrt at bygge om på en gammel slidt skole. Dette har i øvrigt allerede været forsøgt og var dengang en her og nu-løsning p.g.a. skimmelsvampe og dårligt indeklima på skolen.

2. Vi skal have en Viborg Kommune i god balance, hvor vi tør tænke langsigtet og klogt og udnytte de gode kræfter hele vejen rundt i Kommunen.

3. Vi skal have tilflyttere ikke kun til Viborg by, men til hele Viborg Kommune, så vi kan sikre det bedste udgangspunkt for flere elever for dermed at kunne bevare vores folkeskoler som gode og bæredygtige skoler.

Endelig vil jeg gerne fremhæve de mange frivillige, der har arbejdet målrettet med at støtte op om en ny skole til Stoholm. Det er nemlig takket være ildsjæle som jer, at vi er kommet hertil, hvor en ny skole til Stoholm endelig kan blive til virkelighed.