Wilbek satte hjerteløbere i gang

30 hjerteløbere i Stoholm, Kobberup og Gammelstrup er nu samlet i et korps

01. september 2020, 09:54
Borgmester Ulrik Wilbek (V) var kommet til Stoholm for at rette fokus på byens nye korps af hjerteløbere, der så vidt vides er det første af sin slags i Danmark. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Der er vist ingen, der har gjort det før, men i Stoholm er de ikke så bange for at være first movers.

Med borgerforeningen som katalysator og sponsorer i baghånden er Stoholms hjerteløbere blevet organiseret i et decideret korps, som, så vidt vides, er det første i landet.

Onsdag i sidste uge var der så præsentation af Stoholm Hjerteløbere i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, og formand for Stoholm Borgerforening Susanne Bak kunne næsten ikke takke nok for den store opbakning, der er blevet initiativet til del.

Takken gik til både hjerteløberne selv og en række sponsorer, men der var også tak til borgmester i Viborg Kommune Ulrik Wilbek (V), der var dukket op for at overrække en særlig hjerteløbertaske til medlemmerne og generelt sætte fokus på vigtigheden af, at hjerteløberne er der.

Wilbek kvitterede ved at udtrykke håb om, at det gode initiativ kan tjene som inspiration både for endnu flere kommende hjerteløbere i Stoholm og omegn og for andre lokalsamfund i kommunen.

Får de bedste vilkår

Men inden det, var det Susanne Bak, der gjorde rede for forløbet og borgerforeningens bevæggrunde for at gå nye veje.

- Vi var enige om, at vi gerne ville give vores hjerteløbere de bedste vilkår, når de rykker ud til hjertestop, så de kan føle sig trygge og godt rustede til opgaven. Derfor får en hjerteløber i Stoholm udleveret en refleksvest påtrykt »Stoholm Hjerteløber« på ryggen. Det kan nemlig være ret så grænseoverskridende for hjerteløbere at brase ind i et fremmed hus, ligesom det for de pårørende kan være en meget mærkelig oplevelse at en masse, måske fremmede mennesker, strømmer ind i deres stue. Med refleksvesten er der ingen tvivl om, at hjælpen er nået frem, og den kan også være en god hjælp, når en ambulance ankommer eller den skal vises på vej, lød det blandt andet fra Susanne Bak.

Tegn et sponsorat

Derefter fik hjerteløberne af Ulrik Wilbek udleveret en hjerteløbertaske indeholdende de vigtigste remedier, når man når frem til et hjertestop, herunder blandt andet en pandelampe, engangshandsker, saks, maske til indblæs, alutæppe og visitkort med oplysninger.

Stoholm Hjerteløbere er bundet op på TrygFondens hjerteløberordning og betinget af, at man har tilmeldt sig hjerteløber-app’en.

Korpset tæller p.t. 30 hjerteløbere i Stoholm, Kobberup og Gammelstrup.

Den tilknyttede sponsorordning for handels- og erhvervsdrivende giver mulighed for at sponsere en hjerteløber med et engangsbeløb på 1000 kroner og har hidtil rejst 30.000 kroner på et par måneder.

Også private kan støtte med et kvart, halvt eller helt sponsorat på henholdsvis 250, 500 eller 1000 kroner.