3 MENINGER: Nærpoliti

Hvad mener du om regeringens plan om mere nærpoliti?

05. september 2020, 05:34
1 af 3 EVA HANCOCK, MØNSTED Nærpoliti kan være hyggeligt, ingen tvivl om det. Men som Tante Sofie (fra Folk og Røvere ..) synger: »Er det det, vi har en panserbasse til?« Statistikker siger, at kriminaliteten er faldende, og at forbrydere er rykket på internettet. Der skal vi jo også gerne kunne færdes trygt. Om SSP samarbejdet mv. skal ske fra en lokalstation eller fra et større kontor ved jeg ikke, men indretningen af politiet bør baseres på videnskab om forebyggelse og typer af kriminalitet, frem for at det besluttes ud fra politik, og hvad der tækkes vælgere.
2 af 3 CARSTEN CHRISTENSEN, DAUGBJERG For nogle år siden var den lokale betjent ham, der hjalp og gav løftede pegefingre, i sjældne tilfælde bøder. Så blev de flyttet til større huse i de store byer, og responstid blev lige pludselig noget, man snakkede om. Jeg håber, at man med nærpoliti får kortere responstid, og at man igen føler sig mere sikker, selv herude på landet. Behold blot de store efterforskningsenheder i de større byer, men lad os få nærbetjente, som kan reagere indenfor rimelighedens grænser på opkald.
3 af 3 HELLE HAANING BROGAARD, VRIDSTED Jeg mener, det er en god plan med mere nærpoliti, men jeg mener ikke, det kommer af at åbne 20 kontorer, der holder åbent 15 timer i ugen eller tre timer om dagen. Der følger desuden store udgifter med til en politistation, og de må kunne udnyttes bedre. Vi har brug for langt flere betjente på gaden, flere slagkraftige efterforskningsenheder til mere kompliceret kriminalitet og forkortede sagsbehandlingstider i vores retssystem.

Regeringen vil oprette 20 nye nærpolitistationer. Der afsættes 150 betjente til de 20 stationer. De skal have åbent mindst 15 timer om ugen og have tilknyttet mindst fem betjente. Det står endnu ikke klart, hvor stationerne skal ligge.