Den fik, så hjelmen passede

Mads Panny (S) viste vejen med lånt gear, da Stoholm Bikepark blev indviet

01. september 2020, 11:59
Først klippede Mads Panny snoren til det nye mtb-spor ved Stoholm Fritids- og Kulturcenter, og derefter tog han spidsen rundt på sporet med lånt cykel og hjelm. Stående i den gule førertrøje i baggrunden er det Bjarne Bilstrup, der har været en utrættelig tovholder på projektet. Yderst til højre ses centerleder Claus Navntoft-Pedersen, og ved siden af ham er det Henrik Karlsen fra Trailfabrikken, der har været tilknyttet med rådgivning til banens udformning. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Det er før gået galt, når en socialdemokrat har vist sig frem med en lånt cykelhjelm, men da Mads Panny (S) til tirsdagens indvielse af Stoholms nye MTB-trail og teknikbane lånte både cykel og hjelm for at tage spidsen rundt på ruten omkring Stoholm Fritids- og Kulturcenter, passede begge dele formanden for Viborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, som var det skabt til formålet.

- Ha ha, ja jeg kan godt huske Poul Nyrup, dengang han protesterede mod de der atomprøvesprængninger. Det var helt tosset, grinede Mads Panny med en grillpølse fra Stoholm Slagter i hånden.

Han havde da gennemført det bulede mountainbikespor og havde egentlig også lyst til at prøve teknikbanen med dens mange udfordringer, men han turde ikke løbe risikoen for et styrt foran så mange mennesker og med pressen til stede.

Men han ville bestemt ikke udelukke, at det kunne blive noget fremover.

Kan få mange brugere

Indvielsen bød også på et show fra nogle af landets bedste dirt jumpere og et gratis »minikursus« i hop og drop ved Lasse Nielsen, men før vi nåede til den del, havde Mads Panny altså forestået den officielle indvielse af anlægget foran et stort publikum af både børn og voksne, hvoraf mange var iklædt lycra og hjelm for at teste det hele på egen cykel.

- Det er en kæmpestor fornøjelse at komme som kulturudvalgsformand og få lov at indvie sådan et projekt som det her. Der er mange gode ting ved det. For det første er det godt at få benyttet nogle arealer, som har ligget uberørte hen, uden at man havde glæde af dem tidligere, men som ligger i tæt tilknytning til fritidscentret. Så vil det også kunne bruges til andet end fritidsliv af for eksempel skolen, ligesom man også kan håbe på, at det kan tiltrække flere gæster udefra, som måske kan have lyst til at bo på vandrehjemmet, mens de får cyklet en masse. Det er sådan en pakkeløsning, som jeg ved, der bliver arbejdet på, så der kan ende med at blive mange forskellige brugere af det. Men allerbedst er det, at det jo bare bliver en kæmpestor legeplads for børn og voksne i alle aldre. Det synes jeg er fedt, og jeg er ikke tvivl om, at det bliver skidesjovt, når vi om lidt skal ud at cykle, lød det fra Mads Panny, før han klippede snoren, spændte hjelmen og hoppede på den lånte jernhest.

Inden da havde bestyrelsesformand i Stoholm Fritids- og Kulturcenter Allan Pedersen afsløret, at Stoholm Bikepark var barnets navn, og han skyndte sig at dele rosen for det store arbejde ud til det kobbel af frivillige sporhunde, der med tovholder Bjarne Bilstrup i spidsen har knoklet utrætteligt weekender og aftener for at gøre det omfangsrige arbejde færdigt.