JP Racing til DM - i Tyskland

Lokalt team kørte lige til grænsen i travl rallyweekend

11. september 2020, 08:42
Foto: Stephan Metzger/RallyPictures

Stoholm I wekeenden 4.-5. september var JP Racing bestående af Jan Petersen og Jeannette Kvick til første runde af DM i rally.

Lidt mærkeligt for nogle kørtes løbet i Nordtyskland som del af et samarbejde med Danmark, og cirka 140 biler var meldt til start.

Og det blev lidt en pose blandede bolsjer for det lokale rallyteam, hvor også dårlige minder blev vakt til live.

På 2. prøve skulle parret nemlig passere præcis det sted, hvor Jan Petersen tilbage i 2016 havde en meget voldsom afkørsel, men med ekstra opmærksomhed og en nedgraduering i noterne ræste Polo´en forbi ulykkesstedet uden problemer.

På 3. prøve blev parret testet på topfarten på nogle lange, lige stræk og måtte sande, at 170 km/t ikke rakte ret langt i klassen, når andre nærmer sig 200 km/t.

- Og så havde vi lige et lille rendezvous med to dådyr inde på prøven, som var lidt forvirrede - så de næste to gange, vi passerede dér, var vi lidt ekstra opmærksomme, fortæller Jan Petersen.

Da var man halvvejs, men DM-weekenden sluttede ikke helt, som teamet havde håbet på.

Sløv modstander

Målet var fra start at arbejde sig op i det generelle klassement, men efter fem gode prøver blev helhedsindtrykket desværre spoleret af en langsom modstander på den sidste prøve.

- Dagen igennem havde vi formået at blive startet, så vi var »alene« og ikke blev sendt ud i røven af biler, vi hele dagen havde kørt fra. Men prøve 6 gik så ikke sådan, for efter en omgang havde vi fanget en tysker, der desværre ikke havde set os, og det endte med en ret farlig overhaling. Senere hentede vi så yderligere en bil, som vi kørte bag helt til mål, da han på ingen måder havde tænkt sig at give plads. Det kostede os meget tid og frustrationen var tydelig at mærke i bilen, lyder det fra Jeannette Kvick.

Teamet endte derfor på en 29. plads af alle teams, men 15 generelt af alle danske teams og med en 3. plads i klassen.

Men her sluttede weekenden ikke for JP Racing, der på turen hjem om søndagen lige slog vejen forbi Kongensbro ved Ans, hvor 2. afdeling af Yokohama sprintmesterskab blev kørt, efter teamet havde sikret sig en 2. plads ved 1. afdeling på Nysumbanen.

Og selv om man denne gang måtte nøjes med en 5. plads generelt, var det tilstrækkeligt til, at man nu fører klassen efter søndagens løb.