Sport på tværs med forholdsregler

12. september 2020, 11:31
Arkivfoto: Britta Kristiansen

Stoholm De første par gange er der kun gymnastik på programmet, når senioridrætten i Sport på tværs torsdag den 17. september starter en ny indendørs sæson i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Men ellers er man klar til at trodse covid-19 og fremover mødes hver torsdag formiddag.

Ikke alt bliver dog, som det plejer, for der er indført en del forholdsregler vedrørende coronasmittefaren.

Der må maksimalt være 100 personer forsamlet ad gangen, og da gymnastikinstruktør Sinna Maagaard er det mest faste inventar, der findes til Sport på tværs, er der altså kun plads til yderligere 99 personer.

Men det er så kun i den ene hal. Stoholm Fritids- og Kulturcenter har nemlig to haller, og gymnastikdelen af Sport på tværs bliver derfor så viseligt indrettet, at de resterende kan følge Sinnas instrukser på storskærm i hal 2, hvis man bliver flere end 100.

Og det er der god grund til at tro. Sidste sæson var man nærmere 200 ad gangen.

Alle registreres

Deltagere i henholdsvis hal 1 og hal 2 må ikke benytte den samme udgang, og man opfordres desuden til at møde omklædt hjemmefra og efterfølgende bade derhjemme.

Man skal bruge håndsprit, når man kommer og går, samt holde den anbefalede afstand på 1-2 meter og i øvrigt lade være med at samles unødigt.

Bestyrelsen skal desuden have alle deltagere registreret med navn og kontaktoplysninger den første gang, så det kan være en god idé at have det klar og i øvrigt møde i god tid den første gang.

- Når du kommer til hallen, går du direkte ind og bliver registreret. Her får du at vide, hvilken hal du skal være i, og derefter går du ned i hallen. Når du så er færdig med gymnastikken, får du anvist en udgang, lyder direktiverne fra bestyrelsesformand Mogens Nielsen.

Han oplyser desuden, at man ved indgangen til hallen skal tage en måtte og et styk elastik, som man efterfølgende selv skal passe på og medbringe hver gang.

Hvis man glemmer det, må man ligge på gulvet, for det er ikke muligt at gemme det i hallen i de normale kasser, da liggemåtter kan være alvorlige smittebærere.

Bliv i den samme hal

Når gymnastikken er afsluttet, og det er tid til alle de andre aktiviteter, skal man altid blive i den samme hal, så vil man spille ringo, bob eller bowls, er det i hal 1, mens badminton bliver i hal 2. Alle benyttede redskaber skal efterfølgende sprittes af.

Skal man købe medlemskort og klippekort, opfordres man til at benytte mobile pay eller have aftalte penge med. Har man ikke deltaget før, er første gang i øvrigt gratis.

Oplever en deltager symptomer på covid-19, skal man blive hjemme og lade sig teste hurtigst muligt.

Er man positiv, skal man hurtigst muligt kontakte bestyrelsen, som straks vil kontakte de øvrige deltagere – og det er anonymt.

Coronareglerne gælder foreløbig til og med udgangen af oktober.

Man kan læse mere om de mange aktiviteter på www.sportpåtværs.dk.