Stoholm sikrede sig dramatisk remis

Fodbold, serie 2 herrer: Stoholm IF–HVA Sydthy 2-2 (0-1)

15. september 2020, 09:12
Arkivfoto

Længe lignede det et nederlag til Stoholm IF-Fodbold, da mandskabet lørdag eftermiddag på hjemmebane tog mod Hurup/Vestervig/Agger – også kaldet HVA Sydthy.

Et nederlag ville mere eller mindre være katastrofalt i forhold til mulighederne for overlevelse i serie 2, da netop disse to mandskaber samt Sallingsund her allerede midtvejs i efterårssæsonen nok må konstatere, at de bliver placeret på pladserne fra 6 til 8.

Men ud af det blå leverede SIF’erne et overraskende og flot comeback, og dermed har Jesper Lindegaard og co. kun to point op til den 6. plads, der giver en nedrykningskamp efter sæsonafslutningen.

Det gik ellers galt tidligt i opgøret, for allerede i det 5. minut bragte thyboerne sig i front, da en bold tæt under mål blev sat op i nettaget. Herefter var spillets fordeling meget lige, men fjandboerne havde særdeles svært ved at komme frem til muligheder – de bedste i 1. halvleg tilfaldt henholdsvis Jonathan Jul og Morten Groth.

I den anden ende ramte udeholdet indersiden af stolpen, og generelt kunne SIF ikke beklage sig over stillingen 0-1, da dommer Kenneth Velling fløjtede de første 45 minutter af.

Vupti var der udlignet

I 2. halvleg bragte gæsterne sig foran med 2-0 i det 55. minut, og intet tydede på, at SIF kunne slå tilbage.

Men pludselig sparkede Heine Kristensen fra kanten af feltet liv i matchen igen, da han reducerede omkring det 70. minut. Og vupti – kort tid efter lavede Jonathan Jul det forarbejde, som Mikkel Søndergaard udnyttede på flotteste vis, og så var 0-2 ændret til 2-2 på blot 5 minutter.

I umiddelbar forlængelse af udligningen fik thyboerne et gult kort, og i den følgende periode havde ellers normalt træfsikre Nicolaj Christensen den mulighed, der kunne have givet et sejrsmål.

Men afslutningen blev hektisk, for i det 85. minut fik indskiftede Rasmus Christensen direkte rødt kort efter et voldsomt frispark, så SIF sluttede i undertal, men da matchen blev fløjtet af efter 95 minutters spil, stod der stadig 2-2 på måltavlen.

Dermed lever SIF-Fodbold stadigvæk i fodboldens serie 2, selv om det ikke er blevet til en eneste sejr i første halvdel af efteråret. En enkelt gang er holdet blevet løbet over ende, og det var i den første dyst mod den kommende weekends modstander.

Her kommer topholdet fra Viborg Søndermarken på besøg – det omvendte møde sluttede 7-2 til viborgenserne, så SIF er i hvert fald i den grad undertippet.

Der er kickoff på lørdag den 19. september klokken 15 på Karlsen Arena i Stoholm.