Sammen skal de samme vej

Sport på Tværs trodser corona og rocker til Volbeat

23. september 2020, 11:03
1 af 2 De mange deltagere i Sport på Tværs havde med længsel ventet på igen at blive trukket igennem en times fysiske udfoldelser af instruktør Sinna Maagaard. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Et videokamera midt i hal 1 gjorde det muligt at sende gymnastikinstrukserne til en storskærm i hal 2. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Man ved, man har lavet et hit, når de ældste synger med på det samme omkvæd, som de yngste gør.

»For evigt, måske for evigt, skal vi sammen samme vej.

Og når i morgen får øjne, og natten hviler sig, skal vi for evigt, måske, samme vej.«

Volbeats ørehænger, der er blevet fast inventar på playlisten til enhver håndboldkamp med respekt for sig selv, gjalder ud i Stoholm Fritids- og Kulturcenter med en volumen og energi, som kunne gøre selv sangens gæstevokalist Johan Olsen misundelig.

Koret består af de aldrende deltagere i Sport på Tværs, der er blevet sluppet løs igen efter en trist corona-periode, der stort set ødelagde hele foråret for den store skare, der på sine bedste dage tæller op mod 200 deltagere.

Så mange var der ikke til genopstarten torsdag den 17. september, men det var der en god grund til.

Coronaen spøger nemlig stadig, og mens den helt sikkert har fået nogle normale deltagere i Sport på Tværs til at blive væk fra større forsamlinger af mennesker på grund af smitterisikoen, var der til premieren også indført strikse forholdsregler i forhold til smittefare deltagerne iblandt.

Delt i to haller

For det første er der i opstarten kun gymnastik på programmet og ikke alle de andre former for aktiv leg, hvor de mange seniorer plejer at blande sig på kryds og tværs.

For det andet må der maksimalt være 100 personer forsamlet ad gangen i hallen.

Heldigvis har Stoholm Fritids- og Kulturcenter to haller, så alle, der mødte ind til en allerede fyldt hal 1, måtte tage opstilling i hal 2, hvor en storskærm fik gymnastikleder Sinna Maagaards instrukser til at gå igennem, så det var næsten som at være der selv for de omkring 20 deltagere, der kom for sent til at være med blandt de fine.

Deltagere i henholdsvis hal 1 og hal 2 måtte heller ikke benytte den samme udgang, og man blev opfordret til at møde omklædt hjemmefra og efterfølgende bade derhjemme.

Ved ankomst fik man desuden udleveret et styk måtte og et styk elastik, som man efterfølgende selv skal passe på og medbringe hver gang, så disse ikke i sig selv bliver smittespredere.

Kun løb på stedet

Men snærende, som det ellers kan lyde, var der tydeligvis ingen bånd, der bandt de ivrige deltagere, der holdt et par meters behørig afstand til hverandre, men ellers gav den fuld gas på halgulvet.

De havde tydeligvis savnet både den fysiske og sociale udfoldelse, og da Sinna Maagaard introducerede »For evigt« var det som at tænde for en rumraket.

- Vi må desværre ikke løbe rundt, kun løb på stedet, lød formaningen, men det forhindrede ikke de fleste i den helt store energiudladning.

Og da hun til andet omkvæd hævede indsatsen til »nu spurter vi«, trommede de gamle stikker løs på halgulvet, som var de hver især i gang med at trampe en lille ildebrand ud.

- Kan I høre os inde i hal 2, forsøgte Sinna Maagaard sig efter den intensive workout til Volbeat, men blev mødt af larmende tavshed.

- De sover nok, lød det så nede fra den billige langside i hal 1.