Op på hesten igen!

Børn i alle størrelser prøvede ponyridning for en dag

24. september 2020, 06:20
1 af 3 Privatfoto
2 af 3 Privatfoto
3 af 3 Privatfoto

Løgstrup Løgstrup Rideklub sadlede for nylig om for en dag, de den åbnede dørene til ridning for alle.

Søndag den 13. september inviterede klubben således børn og voksne til »Prøv en pony-dag« på rideskolen, hvor man kunne se hestene i stalden og på folden, strigle dem, få en trækketur og få svar på alle de spørgsmål, der måtte trænge sig på. Desuden bød dagen på en lille opvisning af klubbens mere øvede elevryttere.

- Vi har fået en rigtig god snak med alle de besøgende. Der har ikke været propfyldt, og det har været helt perfekt, for vi har haft tid til alle, og det har været rigtig hyggeligt. Så jeg føler, at vi har fået vist et meget retvisende billede af, hvordan det kan være at komme på rideskolen, siger formand Camilla Juhl Rasmussen efter en god dag.

En sund sport for alle

Klubben har gennem nogen tid arbejdet med idéer til, hvordan man kan øge kendskabet til sporten, og man ville med »åbent hus« dagen gerne vise, hvad ridning i bund og grund handler om – nemlig at det er en sund sport, som kan dyrkes på alle niveauer.

Man har hold for børn fra tre år og opefter. Til de helt små er der miniridning om lørdagen, hvor der er hjælpere tilknyttet, som er med til at sadle ponyerne op og gå ved siden af og hjælpe med at styre.

- Klubben har en rigtig god gruppe af piger, der på tværs af alder har et virkelig godt sammenhold. Det styrker vi blandt andet ved, at de større piger inviteres med til at hjælpe sådan en dag som i dag, men de har også været hjælpere til vores mini-ridelejr for børn, så på den måde føler de et ansvar for at tage sig af de små ryttere, og de små bliver inviteret ind i det fællesskab, som de store har bygget op over en årrække på rideskolen. Det er virkelig guld værd, slår Camilla Juhl Rasmussen fast.

For de lidt større børn er der hold på forskellige niveauer i hverdagene, ligesom man også har voksenhold og springhold.

- Så der er virkelig noget for alle, siger formanden.

Sidder der nogen, der ikke havde mulighed for at komme forbi på »Prøv en pony-dag«, er man ifølge formanden altid velkommen til at få en prøvetime og se, om det kunne være noget at begynde at gå til.

Klubben tilbyder lån af ridehjelme og sikkerhedsveste, så det eneste man skal bruge er et par bukser med stræk, og støvler med lidt hæl som for eksempel gummistøvler.