Smadremændene fra Fjends

Stoholm-Viborg reducerede også i anden kamp deres modstandere til rene statister

26. september 2020, 13:12
Nikola Tesic bød fra 2. halvlegs start ind på både højre fløj og kontraløbene med en række scoringer. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Da Stoholm-Viborg i første runde gennembankede naboerne fra Skive med 32-16 var alle enige om, at et så spektakulært resultat formentlig ville blive en enlig svale.

For nok er håndboldherrernes 2. division en livlig liga, hvor der kan ske lidt af hvert, men decideret dobbelt-op på målscoren hører trods alt til sjældenhederne.

Men efter fredagens hjemmekamp mod Hammel i Stoholm Fritids- og Kulturcenter må man bare konstatere, at det i hvert fald indtil videre er reglen og ikke undtagelsen.

For ikke alene gentog de lokale smadremænd fra Stoholm-Viborg bedriften, de lagde endda også lidt ovenpå, da scoretavlen efter sidste fløjt viste en hjemmesejr på 33-15 efter 17-5 ved pausen!

Stærk tilgang af spillere

Den nye form for rock´n´roll håndbold, som Stoholm-Viborg øjensynligt har tænkt sig at forkæle sit publikum med, viste sig allerede i kampens første angreb, hvor et lynhurtigt og aftalt opspil til den nye, spændstige venstrefløj, Jeppe Bangshøj, resulterede i en stensikker scoring.

Bangshøj er i øvrigt årgang 2000 og udgør sammen med de jævnaldrende Johan Noe og Emil Helligsø en arvefølge på holdet, som der overhovedet ikke var udsigt til ved samme tid sidste år.

Startopstillingen så dog noget mere rutineret ud med Jakob Weinreich på mål, mens han foran sig havde Bangshøj, Johnny Landberg, Per Ryberg, Jakob Lauridsen, Kris Olesen og Sonny Landberg med Daniel Just inde i forsvaret.

Det var stammen fra sidste år plus den unge Bangshøj og så Sonny Landberg, der startede på højre fløj, men lige så trygt spiller den højre back, som Kris Olesen startede på og i øvrigt udnyttede til at blive kampens topscorer med otte mål.

Sonny er som bekendt tvillingebror til Johnny Landberg på den anden back, og det er pudsigt at se, hvordan den højrehåndede Johnny og venstrehåndede Sonny er hinandens totale spejlbilleder helt ned til skudafvikling og trøjenummer, hvor den ene bærer nummer 23 og den anden nummer 32.

Som alle andre på holdet bød de ind med stensikre scoringer, men i det hele taget kom Stoholm-Viborg utroligt let til sine mål. Og da forsvaret først var faldet i hak, gik hjemmeholdet fra 4-3 til 10-3 i et snuptag, og så var det territorie ligesom pisset af.

Der var slemt stille i det hjørne, hvor omkring 15 tilskuere fra Hammel havde fundet plads, mens taktfaste klapsalver lød fra hjemmepublikummets langside.

Vindende cocktail

Der var simpelthen fuld valuta for indgangsbilletten til Æ Fans med en vindende cocktail af stærkt forsvarsspil foran en rolig og sikker Jakob Weinreich i målet og flotte scoringer i den anden ende.

Med en tiltrængt tilgang til holdets bredde er der nu hele tiden stærke skudtrusler bagfra, hvilket giver mere plads til det bevægelige stregspil med intuitive aftaler mellem især Jakob Lauridsen og Per Ryberg, og der er farlige fløje, der også giver speed til kontraløbene.

Hvad kan det dog ikke ende med, tænker man umiddelbart, inden man kommer i tanker om, at man skal være varsom med at jinxe dette hold, der har haft så megen modgang helt indtil den aktuelle sæsonstart.

Men for Æ Fans, der de seneste par sæsoner har måttet så grueligt meget igennem med deres foretrukne hold, var det fredag nærliggende at forlade hjemmebanen med en dejlig, positiv sang på hjernen, nemlig De Nattergales »Hva´ hår vi da gjort sid´n vi ska´ ha´et så godt?«