3 MENINGER: Klimavenlig mad

Hvordan lyder ordet »plantebøf« i dine ører?

03. oktober 2020, 05:40
1 af 3 BIRTE PHILIPS, KNUDBY Jeg har de sidste par år kun spist kød ca. 2 dage om ugen. Resten af tiden mæsker jeg mig i dejlige grønsager tilberedt på alle mulige måder sammen med linser, bønner, fuldkornsprodukter og måske lidt ost eller et æg. At kalde mad fremstillet af planter for bøf er helt forkert. Det er, som om man forsøger at snyde folk. Har man lyst til kød, så køb kød fra dyr, som har haft en god og naturlig opvækst, og nyd det uden dårlig samvittighed. Lige nu bugner forretningerne med fantastiske kålsorter og rodfrugter produceret her, og ved at købe lokalt sparer man på transporten og støtter klimaet.
2 af 3 TOMMY NIELSEN, DAUGBJERG Plantebøf lyder umiddelbart fint i mine ører, men jeg synes, at det her veganer er ved at tage overhånd. Det er fint, at vi skal have kødløse dage og så videre, men det er et valg, vi som mennesker skal tage, ikke et valg, vi skal tvinges til. Bøf er jo bare et ord, som vi forbinder med kød, men hvorfor plantebøf skulle være forkert, kan jeg ikke se. Man bør nok bare fortælle, hvad det er, frem for at pakke det ind, så det ligner kød, jeg vil ikke snydes. Jeg vil selv tage mit valg om, hvad jeg spiser.
3 af 3 ELSEBETH POULSEN, VRIDSTED Vi sværger nu mere til fisk og kød her i huset, men en gang imellem laver jeg kikærte-frikadeller. Det falder nu ikke ret tit i god jord. Men jeg prøver at lave meget forskelligt af alt det, vi har i haven. Min holdning er også, at de 23 millioner kroner til udvikling af klimavenlig mad kan bruges bedre til noget andet i disse tider, og vi kan ikke redde hele verden.

Står det til Miljø- og Fødevareminister Mogens Jensen (S), skal vi skære kraftigt ned på kødet, der i stedet skal erstattes af plantebaserede alternativer. Ministeriet har derfor afsat 23 millioner kroner til udvikling af mere klimavenlig mad.