Peder T. dansk mester for 11. gang

Selv om han fik sin egen motorhjelm i smasken, blev det til endnu en titel til Romlunds rallyhelt

30. september 2020, 10:08
1 af 2 Foto: Lars Hoffmann
2 af 2 Foto: Lars Hoffmann

Romlund Rallysæsonen sluttede med et brag for Romlunds Peder T. Jensen, der for 11. gang kunne sikre sig det danske mesterskab i rallycross til RallyX Nordic i sin voldsomme Volvo.

Peder T. førte med tre sølle point til nærmeste konkurrent, inden sidste løbsweekend blev skudt i gang, men da han stadig førte efter fire heat, blev taktikken i finalen blot at holde nærmeste konkurrent bag sig, og det lykkedes akkurat, så Peder T. med en tredjeplads i finalen igen kunne lade champagnepropperne springe som dansk mester.

Forud var dog gået en dag med store udfordringer omkring dækvalg på en våd bane og en påkørsel, der krøllede Volvoens kofanger godt og grundigt.

Og bedst som den del var udbedret, måtte Peder T. i 3. heat lide den tort, at en stor del af motorhjelmen pludselig flippede op og spærrede hans udsyn, men over stregen kom den, og i fjerde heat kunne han sikre sig en sejr, så han bevarede et lille pointforspring inden finalen.

Ud over, at der selvfølgelig igen var god grund til at fejre den 11. DM-titel, fandt teamet bag Peder T. Rallycross også grund til at udtrykke taknemmelighed over, at det overhovedet blev muligt at køre motorløb i et coronaår med nye regler og restriktioner.