3 MENINGER: Indefrosne feriepenge

10. oktober 2020, 05:39
1 af 3 MONA JENSEN, STOHOLM Mine bliver stående som planlagt i Lønmodtagernes Feriemidler. Jeg har ikke brug for feriepenge nu. Jeg kan ikke indskyde yderligere på mine pensioner på grund af loftet her i 2020. Administrativt synes jeg, det må være noget, der giver ekstra arbejde, hvis man kun kan hæve de tre uger nu, og så yderligere to uger senere. Jeg glæder mig til engang senere at få alle fem uger udbetalt på en gang og så komme ud at rejse for pengene. Det kunne være Island eller Madeira, nu får vi se.
2 af 3 ANDERS JAKOBSEN, STOHOLM Vi skal have udbetalt mine indefrosne feriepenge – det er helt sikkert. Med den pensionsalder, vi har udsigt til, mener jeg ikke, det vil give mening at vente med at få dem udbetalt til den tid. Normalt ville pengene nok gå til en rejse sydpå, men det er ikke så aktuelt i disse coronatider. Så på nuværende tidspunkt ved jeg ikke, hvad de skal bruges til – men de skal nok komme i omløb – det er jeg ikke et sekund i tvivl om.
3 af 3 JEANNETTE KVICK, LÅNUM Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har fulgt voldsomt med i debatten om indefrosne penge, og om vi får dem udbetalt eller ej. Derfor har jeg da kun set det som et lille ekstra plus, da løsningen blev, at de kan udbetales. Lidt ekstra penge gør jo altid godt, og hellere nu, så de kan bruges, end de står og florerer et sted, og måske ikke vil blive brugt af en eller anden årsag. Ingen af os kan jo spå om fremtiden, og det er nok også godt nok.

Hvad skal der ske med dine indefrosne feriepenge?

Fra den 1. oktober kan du søge om at få udbetalt tre af de fem ugers feriepenge, der ellers ligger indefrosset i Lønmodtagernes Feriemidler til den dag, du går på pension. Der kan søges om pengene frem til den 1. december, hvorefter de vil blive stående som planlagt, hvis ikke du får dem udbetalt.