Julefrokost Stoholm Slagter er corona-beredt

Bjarne Lausen tror, at ordrerne til julefrokosten i år bliver mindre, men håber samtidig på flere

08. oktober 2020, 05:03
Bjarne Lausen kan med kort varsel mikse en risalamande til årets julefrokoster. Stoholm Slagter gør en dyd ud af at holde sig omstillingsparat i et corona-år. Arkivfoto

Stoholm Mindre enheder, men flere af slagsen.

Sådan lyder både troen og håbet fra Bjarne Lausen hos Stoholm Slagter, der sidder klar ved ordrebogen, når folk i den nærmeste fremtid finder ud af, hvordan de skal få afviklet årets julefrokost på arbejdspladsen, i foreningen eller i familien uden at kollidere med de omskiftelige retningslinjer i en coronapræget juletid.

Normalt er de sidste par måneder op til jul ret forudsigelige, for som bekendt er vi ikke meget for at lave om på de hellige traditioner, når det kommer til højtiden.

Men som alt andet i år bliver sikkert også julefrokosterne grebet anderledes an, end man er vant til, ikke mindst da når coronanålen lige nu peger mere mod lukning end åbning.

- Det med at ligge og ræse rundt med varebilen til de helt store julefrokoster, det tror jeg altså ikke kommer til at ske i år, siger Bjarne Lausen.

Med kort varsel

Under alle omstændigheder er Stoholm Slagter heldigvis en meget omstillingsparat og manøvredygtig enhed, der med kort varsel kan følge nye strømninger og luner.

Den oprindelige sammensætning af menuer, herunder en populær tapasmenu, var lavet med henblik på de store firmaer og store julefrokoster, som normalt fylder meget i ordrebogen hos Stoholm Slagter, men det var før, Mette F. igen løftede pegefingeren.

- Jeg tror ikke, vi får nogen firmajulefrokoster. Vi har godt nok ikke hørt fra dem endnu, men vi har nogle, der plejer at ligge fast, som helt sikkert ikke kommer i år. De er typisk på 30-50 kuverter, og dem får vi ikke. I hvert fald ikke, som vi plejer. Så kan det være, at de i stedet holder det i mindre enheder henne på det lille kontor med dem, de plejer at være sammen med. Jeg tænker, at det bliver noget i den stil. Men jeg ved jo ingenting om det. Alle de små er jo ikke kommet endnu, men jeg tror, det bliver mere private sammenkomster, vi kommer til at levere til, siger Bjarne Lausen, der af samme grund i år leverer menuer på helt ned til fire kuverter.

Flere små julefrokoster

Det betyder også, at mere vil blive leveret koldt, så folk selv kan varme det. Det kniber nemlig for fire kuverter at holde sig varm i en termokasse, mens det går bedre med otte kuverter eller mere.

- Men jeg tror, at der kommer rigtig mange af de små, og fordelen her er jo, at vi hurtigt kan omstille os. Større er vi jo ikke, hvis det nu for eksempel også viser sig, at de hellere vil have det portionsanrettet på en platte, så de ikke rører ved hinandens mad. Det kan jo også lade sig gøre, siger Bjarne Lausen.

Han forudser også en stigning i salget af de gavekurve og julepakker, som Stoholm Slagter også har på hylderne, men ret beset er Bjarne Lausen lige så meget på bar bund som alle andre.

- Jeg kommer til at hente mælken ovre på Dueholm Ismejeri onsdag, og så koger jeg risene, og så ser vi, hvad der sker til weekenden. For vi aner jo ingenting om, hvordan det lander, griner han.