Fremtiden er grøn – også i Midt- og Vestjylland

08. oktober 2020, 11:23
Michael Nielsen. Pressefoto

På Christiansborg har politikerne sat retningen for fremtiden. Vi skal skære 70 procent af vores CO2-udledning inden 2030. En ambitiøs plan, som kun kan lykkes, hvis alle hjælper til. Det betyder, at både virksomhederne og danskerne generelt skal skære en pæn portion af deres energiforbrug. Det gælder også her i Midt- og Vestjylland.

Vores bygninger står for 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug, og derfor kan vi ikke komme uden om, at også hr og fru Jensen skal i gang med at isolere, udskifte vinduer, installere varmepumpe og solceller. I dag giver Boligjobordningen boligejere et fradrag på 12.500 kr. per år til udvalgte grønne investeringer i fx parcelhuset, lejligheden eller sommerhuset. Men grønne investeringer er ofte store investeringer, så hvis vi for alvor skal have boligejerne til investere i en grøn fremtid hjemme i privaten, så bør politikerne udvide ordningen. Det kan f. eks. være ved at gøre det muligt at bruge tre års fradrag på én gang og hæve fradraget til 25.000 kroner.

I Midt- og Vestjylland er ordningen både kendt og brugt af boligejerne. I hele Region Midtjylland plejer lidt under ti procent af de skattepligtige borgere hvert år at bruge ordningen. Netop derfor er det oplagt at udvide den velkendte og populære ordning, som samtidig sikrer, at arbejdet bliver udført med regning, moms og ofte også med lærlinge.