Ingen grus i maskineriet

DM3 blev en sejrsrunde for JP Racing

12. oktober 2020, 14:15
Humøret var højt hos Jeannette Kvick og Jan Petersen efter DM3 i Tarm og omegn. Privatfoto

Stoholm Der skulle gå fire sæsoner, før Jan Petersen kunne tage sin første DM-sejr, da 3. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally for nylig blev kørt i og omkring Tarm med deltagelse af JP Racing fra Stoholm.

Med en hel del grus på prøverne havde Jan Petersen og co-driver Jeannette Kvick sat sig for, at denne omgang skulle gå til dem, og den målsætning blev fulgt til dørs gennem otte prøver.

Efter en snurretur i første prøve gik det meget bedre i anden prøve, hvor et særligt fokus på bremsepunkter resulterede i en super tid, og efter yderligere to fine prøver kunne parret køre til pause med en lille føring i klassen.

I pausen opdagede teamet, at der var en utæthed ved udstødningen oppe ved motorrummet, og servicefolkene fik meget travlt med at svejse og tætne.

Lige til tiden trillede makkerparret ud på de næste prøver, som gik uden problemer, og parret kunne øge føringen yderligere i klassen.

Sidste prøve var den såkaldte »powerstage«, hvor man kan tage ekstra point. Den ville teamet vinde for enhver pris, og uden at tage unødvendige chancer kom Jan og Jeannette i mål med feltets største smil efter både powerstage-sejr, klassesejr samt sjettebedste tid af hele feltet.

JP Racing ligger nu på andenpladsen i Danmarksmesterskabet og lover at kæmpe med alt, hvad de har, til 4. og sidste afdeling af DM, som køres 24. oktober på Djursland.