Vestre Skivevej åben igen

Bygherren har formået at forkorte arbejdet med to måneder

13. oktober 2020, 09:23
Der er igen fuld passage gennem Sjørup ad Vestre Skivevej. Foto: Henrik Bagge

Sjørup Det lever ikke helt op til gængse fordomme om forsinkelser og sendrægtighed i større, offentlige arbejder, når Energi Viborg Vand A/S for nylig kunne meddele, at arbejdet med omkloakering i Sjørup, der ellers skulle vare året ud, allerede er færdigt.

Men ikke desto mindre er det tilfældet, i hvert fald for den del, der siden april har holdt byens nord/sydgående hovedfærdselsåre, Vestre Skivevej, spærret for gennemkørsel.

Noget kloakarbejde på flere sideveje forestår stadig, men det kommer ikke til at påvirke trafikken på Vestre Skivevej, og det er det vigtigste ifølge Henrik Juel Poulsen, der er projektleder hos Energi Viborg Vand A/S, der sammen med Vils Entreprenørforretning A/S og rådgivningsfirmaet Orbicon/WSP står for arbejdet i Sjørup.

- Vi vurderede, at det var bedre at tage smerten i ét hug og lukke helt ned, men har så også prioriteret at få åbnet Vestre Skivevej så hurtigt som muligt igen, så vi har givet den gas for at blive færdige der, siger Henrik Juel Poulsen.

Blandt andet blev man enige om at arbejde igennem i sommerferien, og så har man i Sjørups tilfælde haft en usædvanlig heldig hånd med at benytte det, man kalder »kloak-tv«, så man hele tiden har været foran med at vide, hvor stikledningen skulle ind ved de forskellige adresser, samtidig med at den store gravemaskine på den 800 meter lange hovedkloak gennem Vestre Skivevej ingen spildtid har haft.

- Og så må vi også sige, at vi har været heldige med både vejr og de andre involverede i projektet, der alle er gået til opgaven med stort engagement. Det har været et godt samarbejde hele vejen rundt, også med borgerne i Sjørup, der har været flinke til at tage imod os, og ikke mindst med John Østergaard fra Brugsen i Sjørup, der har været god til at dele informationer fra os, siger Henrik Juel Poulsen.

Kloakarbejderne i Sjørup fortsætter nu på sidevejene, og senere laves det nye regnvandsbassin nord for Sjørup by.