Stoholm choksejrede på Mors

Fodbold, serie 2 herrer: MorsØ FC – Stoholm IF 1-2 (1-0)

13. oktober 2020, 12:20
Arkivfoto

Det var en overraskelse af de helt store, som Stoholm IF-Fodbold sørgede for i serie 2 lørdag eftermiddag.

Her gæstede de hidtil efterårssejrsløse fjandboer Morsø Multipark for at møde morsingboerne, der hidtil har budt ind omkring oprykningsstregen.

Men Jesper Lindegaard og co. sørgede for en gedigen overraskelse, og dermed er SIF’erne stadig i live, selvom det stadig ser mere end svært ud i bunden af tabellen.

For det var ikke kun SIF, der vandt i denne runde – både Sallingsund og HVA Sydthy sejrede også, så der er status quo omkring 6., 7. og 8. pladsen.

Men uanset andre resultater så var det i sagens natur en kæmpe forløsning for stoholmerne at vinde, for holdet har nærmest sædvanen tro været markant udfordret på serie 2 niveauet i dette efterår.

De sidste par opgør havde ovenikøbet givet et par lussinger mod henholdsvis Hanstholm og Højslev Station, så der var ikke meget, der tydede på SIF-point denne lørdag på Mors.

Værterne startede da også bedst ud, og de bragte sig i front med 1-0 efter cirka et kvarters spil, og mere skete der ikke målmæssigt i de første 45 minutter.

Men bedst som Stoholm også matematisk så ud til at være røget ned i serie 3, leverede mandskabet et imponerende comeback. Først lavede Daniel Groth det forarbejde, som spillende træner Jesper Lindegaard flot sparkede i nettet efter cirka en times spil. Herefter fik hjemmeholdet et gult kort, og med knap et kvarter tilbage af opgøret fik Mark Svendsen sendt bolden i nettet, og da der ikke blev scoret yderligere, var overraskelsen en realitet.

Tilfreds var selvsagt spillende træner Jesper Lindegaard efterfølgende.

- Selvom vi kom bagud, kæmpede vi ufortrødent videre, og det lykkedes os at få dem til at spille lange bolde i den resterende del af matchen. Dermed forløb kampen, som vi gerne ville have den til, og efter vores føringsmål synes jeg, at vi var tættere på 3-1, end de var på 2-2. En absolut godkendt præstation af samtlige spillere, og så skal det nævnes, at Mark Svendsen for anden kamp i træk fik fidusen, kom det fra Jesper Lindegaard.

Som nævnt er SIF stadig i overhængende nedrykningsfare, og allerede i den kommende weekend venter der Jesper Lindegaard og co. en decideret ”vind eller forsvind” kamp. Det er Sallingsund, der kommer på besøg, og SFC’erne har 9 point på rækkens 7. plads, mens SIF er sidst med 6 point.

Bliver opgøret tabt, så er SIF rykket ned i serie 3 – hvis Stoholm omvendt vinder, så kan det pludselig blive meget spændende i de efterfølgende to afsluttende runder.

Der er kampstart på lørdag d. 17. oktober klokken 15.00 på Karlsen Arena i Stoholm.