Corona-hjælp til Midtjyllands Lufthavn

14. oktober 2020, 10:25
Kristian Pihl Lorentzen. Privatfoto

I lighed med en række andre brancher lider luftfarten voldsomt under coronaen. Langt de fleste fly står på jorden, pengene fosser ud af kassen og afskedigelse af dygtige medarbejdere har været nødvendig.

De hårde tider rammer ikke mindst vores indenrigsluftfart, der er afgørende for et sammenhængende Danmark. Eksempelvis er DATs beflyvning af Midtjyllands Lufthavn i Karup indstillet resten af året. Et hårdt slag for vores landsdel som helhed.

Derfor glæder jeg mig meget over den brede politiske aftale om en luftfartspakke, der den 8. oktober blev indgået mellem regeringen, Venstre, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti.

Et centralt element i aftalen er netop at holde hånden under indenrigsluftfarten, så den kan komme på fode igen, når corona-krisen klinger af. Helt konkret afsættes der med aftalen 11 millioner kroner i driftsstøtte til Midtjyllands Lufthavn.

Dermed er situationen ikke fryd og gammen, for vores regionale lufthavn taber fortsat penge hver dag. Men det er et uhyre vigtigt plaster på et blødende sår.

Lad os sammen håbe, at der efter nytår igen er grundlag for de vigtige daglige flyrejser til og fra vores landsdel.