Bypedeller i Løgstrup

En halv snes stykker har allerede samlet sig i nyt korps

16. oktober 2020, 05:49
1 af 4 Foreløbig er 10 bypedeller klar til at tage fat på forskønnelsen af Løgstrup, herunder en grundig opgradering af det gamle frysehus, hvor bypedellerne fremover får hjemme. Privatfoto
2 af 4 Efter at have diskuteret det gamle frysehus som et punkt på dagsordenen, gik landsbypedellerne fluks i gang med opgraderingen af det nye tilholdssted. Privatfoto
3 af 4 Borgerforeningen har indgået en lejeaftale om det gamle frysehus over for Løgstrup Sognegård. Privatfoto
4 af 4 Efter at have diskuteret det gamle frysehus som et punkt på dagsordenen, gik landsbypedellerne fluks i gang med opgraderingen af det nye tilholdssted. Privatfoto

Løgstrup Løgstrup Borgerforening oprettede i august Løgstrup Udviklingsråd, som har til formål at understøtte den fortsatte udvikling af Løgstrup.

Én af de første opgaver, udviklingsrådet tog på sig, var at få samlet en gruppe af landsbypedeller, som vil bidrage til i fællesskab at arbejde for byens vedligeholdelse, forskønnelse og områdets billede både indad- og udadtil.

Det tog Henrik Sørensen og Anders Jensen fra Udviklingsrådet sig af, og det første møde fandt sted den 25. september, hvor Kurt Mosgaard fra Mønsted Landsbypedeller deltog som inspirator.

- Vi har også haft landsbypedellerne samlet for anden gang, og gruppen tæller nu i alt 10 medlemmer, der har vist interesse i at deltage i arbejdet, fortæller formand for Udviklingsrådet Henrik Sørensen.

Han pointerer, at landsbypedellerne også er en gruppe, som giver mulighed for at dyrke det sociale og nyde hinandens selskab, samtidig med at der arbejdes på hovedformålet – nemlig at Løgstrup tager sig godt ud.

Lejer sig ind i frysehus

På det andet møde blev en række opgaver i byen drøftet, og efter kaffen gik pedellerne i gang med et helt nyt emne på opgavelisten.

Borgerforeningen har nemlig indgået en lejeaftale om det gamle frysehus over for Løgstrup Sognegård. Et hus landsbypedellerne kan bruge som mødested for deres gavnlige aktiviteter, og et hus som borgerforeningen også kan bruge fremadrettet.

Det trænger til en grundig rengøring og opgradering, og det gik landsbypedellerne friskt i gang med allerede på gruppens andet møde.

- Der er lang vej, men med den udviste energi fra landsbypedellerne er vi sikre på, at ejendommen nok skal udvikle sig fra skrot til slot, lyder det fra Udviklingsrådets Anders Jensen om det forfaldne frysehus fra 1950´erne.

Fremover mødes landsbypedellerne mandage klokken 9.30 ved Sognegården, hvor nye interesserede altid er velkomne.

Henrik Sørensen og Anders Jensen har deltaget i de første par møder, og der vil også fortsat være støtte fra Udviklingsrådet, men fremover organiserer landsbypedellerne selv opgaverne med Anette Carlsen som tovholder.