3 MENINGER: Frikommuner

Hvad mener du om at slippe et velfærdsområde fri?

17. oktober 2020, 06:14
1 af 3 LISE HALD, SPARKÆR Det er lidt svært at gennemskue, om det kommer til at gøre den store forskel. Der er jo nu engang kun de penge, der er, til området. Jeg håber, at når opgaven hjhjkommer helt hjem, at det så bliver lidt lettere at fordele ressourcerne, men det er da meget positivt, at Viborg bliver nævnt i Mettes åbningstale, og at vi får et nyt skattecenter glæder mig da også. Det skaber jo nye arbejdspladser.
2 af 3 NIELS JØRGEN LYNGSØ, KJELDBJERG Grundlæggende er det jo positivt, hvis regering og folketing viser lidt mere tillid til kommunerne. At Viborg har valgt ældreområdet synes jeg er positivt. For mig er det vigtigt, at der fokuseres på den menneskelige omsorg og knap så meget på at dokumentere alting altid. Byrådet kan så give tilliden videre til de ansatte i ældreplejen. Giv dem mulighed for det, de allerhelst vil: At sikre de ældre et værdigt sidste kapitel. Det tror jeg godt, de kan finde ud af sammen med de ældre selv. Og ja, det er lidt af en kliche, men jeg vover alligevel pelsen: Lad forsøget lede til flere varme hænder.
3 af 3 GRETHE ULSTRUP, STOHOLM Afskaffelse af overflødigt bureaukrati er netop en af mine politiske kæpheste. Jeg er en stor fortaler for at give meget større frihed under ansvar til »kvinden på gulvet« og de lokale ledere. Jeg er sikker på, det vil give et mere meningsfyldt arbejdsliv for den , samtidig med at vi vil få mere og bedre udbytte af lønkronerne. Derfor er jeg begejstret for, at netop vores kommune er blevet udpeget. Jeg har længe savnet et udviklingsarbejde med »kvinden på gulvet« i centrum, så det er et supergodt initiativ.

Regeringen har valgt Viborg Kommune som en af syv kommuner, som får frihed til helt selvstændigt at bestemme, hvordan de vil drive et af tre områder af velfærden, nemlig folkeskolen, dagtilbud eller ældreområdet. Byrådet i Viborg har valgt ældreområdet, og ifølge borgmester Ulrik Wilbek (V) giver det masser af muligheder som for eksempel at slippe for dokumentation eller visitation.