Nordjyske hesteprangere uddelte håndboldhøvl

Stoholm-Viborg kom ned på jorden igen med uventet nederlag til Hjallerup på hjemmebane

17. oktober 2020, 11:00
Forsvarskrumtap og momentvis stregspiller Daniel Just var ikke bedste venner med kampens dommere på dagen. Foto: Henrik Bagge

Stoholm De lokale håndboldhelte kan ikke længere bryste sig af at være ubesejrede i herrernes 2. division efter et overraskende hjemmebanenederlag fredag til Hjallerup.

Stoholm-Viborg Håndbold toppede inden kampen tabellen med maksimumpoint efter tre kampe, mens hesteprangerne fra markedsbyen med kun en enkelt sejr i traileren allerede halsede fire point efter fjandboerne.

Den forskel er nu reduceret til to point med resultatet 20-22 efter 10-10 ved pausen.

Stoholm-Viborg havde fra kampens start svært ved at håndtere Hjallerups offensive forsvar, som ikke synede af meget på fysikken, men til gengæld viste sig uhyre bevægeligt, og da Stoholm-Viborgs forsvar til gengæld konsekvent efterlod helt åbne chancer til modstanderen i den anden ende, var det som så tit før op til Jakob Weinreich i målet at holde hank i vendelboerne.

Og det gjorde han så også, blandt andet ved at snuppe et straffekast ved 5-6 og en mand nede.

Til gengæld fik Stoholm-Viborg så også spillet målmand Jonas Skjøth i den anden ende god med en række forudsigelige afslutninger, så med pausestillingen 10-10 udeblev det målorgie, fjandboerne ellers fra sæsonens start har vænnet Æ Fans til.

Dommerne efter Just

Fra anden halvlegs start lignede Stoholm-Viborg en kort overgang sig selv, da man hurtigt bragte sig på 12-10, men igen begyndte man at smide bolde væk, og især Daniel Just var på kant med dommerne, der konsekvent var hårde ved forsvarskrumtappen med dømte straffekast til Hjallerup og følgestraf til Daniel Just på marginalkendelser, der lige så godt kunne dømmes mas på.

Det udnyttede Hjallerup, og efter 26 generelt frustrerende minutter af 2. halvleg var stillingen 16-21, og kampen syntes afgjort.

Men målmand Jakob Weinreich, der uden sammenligning var hjemmeholdets bedste mand på en sløj dag, holdt fast i sit høje niveau, og resten af holdet havde held med nogle mere eller mindre desperate kontraløb.

Og pludselig stod den i en ruf 20-21 med 40 sekunder igen, men selv om det begyndte at lugte af tynd mave hos vendelboerne, holdt de hovedet koldt og scorede til slutresultatet 20-22 på et straffekast kort før tid.

Råd til at stå i baren

Dermed kom Stoholm-Viborg ned på jorden igen efter en ellers fremragende start på sæsonen med tre sikre sejre.

Hvad det skyldes, er svært at sige, men 20 mål er sjældent nok til at vinde kampe i 2. division.

Som bekendt skal man nogle gange lidt hen på en fredag aften, inden man for alvor er i scorehumør, men denne gang udeblev det helt hos de underligt passive fjandboere.

Og det var i hvert fald ikke, fordi de ikke blev budt op til dans. Det gjorde de, og musikken var også den samme, som den plejer.

Det positive, når holdet nu ikke lod sig lokke ud på dansegulvet, er selvfølgelig, at det var en af de aftener, hvor hjemmeholdet med en allerede bugnende pointkonto havde råd til at stå i baren.