3 MENINGER: Efterår

Hvordan har du det med efterår?

24. oktober 2020, 05:46
1 af 3 IVAN HØEG, LØGSTRUP Efteråret kommer med raske skridt, temperaturen falder, og dagene bliver kortere, men der er nu noget specielt over efteråret. Skoven viser sig i flotte farver, og i havens foderkasser kommer andre flotte fugle, som nyder det, der serveres for dem. Guldfiskene svømmer langsommere i havedammen, havemøblerne pakkes ned og de planter, der ikke kan tåle frost, placeres et lunere sted. Og sørme om der ikke allerede er pyntet til jul i Plantorama! Jo, efteråret er nu specielt og ret hyggeligt. Jeg er glad for dejlige Danmark med de skiftende årstider, hvor vi frit kan tænke og ytre os som vi vil – sådan næsten da.
2 af 3 HANS JØRGEN NØRGAARD, VRIDSTED Jeg holder meget af sommeren, men er også glad for årstidernes skiften. Efteråret er en smuk årstid, som jeg nødig ville undvære. MEN det er også den tid på året, hvor jeg higer efter den sidste rest af sommer, før vinteren truer i horisonten! Til dette formål har sidste del af september sammen med oktober typisk været henlagt til det sydlige Europa med campingvognen på krogen. Sådan blev det så ikke i 2020. Måske heller ikke i 2021? Til gengæld er der rig lejlighed til at nyde det smukke, danske efterår. Det gør vi med glæde.
3 af 3 SUSANNE BAK, STOHOLM Jeg har det godt med efteråret, men det har jeg også med de øvrige årstider, som har hver sin charme. Efteråret er årstiden, hvor naturen fremstår flot og fyldt med mange fantastiske farver. Det er også mørkets tid, hvilket for mig betyder lysenes tid. Så er det nemlig tid til at sætte vinterlys i træerne udenfor og ekstra gang i stearinlysene indenfor. Jeg elsker lysene i mørket, og for mig er det ren hygge, og jeg synes også, at man kommer lidt ned i gear, selvom coronaen har gjort, at vi nok ikke har været helt oppe i det høje gear i år. Jeg tror, at mit efterår skal bruges på at gøre en ekstra indsats for at se lidt mere til de mennesker, som betyder noget for mig, og som er blevet lidt forsømt siden coronaen kom.

Det er ifølge psykolog Trine Lind almindeligt at have en følelse af »summerblues«, når sommeren går på hæld, og efteråret tager over, men følelsen kan måske være stærkere i år end tidligere på grund af corona.