Energi Husk energiforbruget, når du bygger om

24. oktober 2020, 11:47
Hvis du går med planer om at renovere din bolig så tænk energiforbedringer ind i det hele. Foto: Ingimage.com

Det kan hurtigt tjene sig ind, hvis du tænker en grønnere og mere energibevidst renovering ind

Er der større renovering, til- eller ombygning i kalenderen til din bolig, så husk at tænke den grønne og energibevidste del med ind i projektet.

For det er sjældent udgiften til eksempelvis at efterisolere, der vælter budgettet, når du alligevel har sat håndværkerne i arbejde – så skal du bygge 30 kvadratmeter teenageafdeling til, så overvej at tænke en miljøforbedring af huset med ind i projektet.

Du kan stadig læne dig op af støttemulighederne i Bolig-Jobordningen, som kvitterer for energivenlige tiltag med et fradrag i arbejdslønnen. Det gælder for eksempel isolering af tag, udskiftning af ruder, vinduer og terrassedøre, isolering og hulmursisolering.

Argumenter til banken

Når du er i gang med at bygge om, kan det være en god ide at skifte til en mere isolerende tagbelægning eller give en ekstra isoleringscentimeter eller to, før du beklæder en ny facadevæg.

Det kan måske endda bidrage til argumentationen overfor bank eller realkredit, hvis du kan dokumentere en energiforbedring, som sparer omkostninger og gør huset mere værd.

Det er ikke alle muligheder for efterisolering og energiforbedringer, som er frit valg. Nogle af dem er faktisk en pligt.

Eksempelvis er det et lovkrav, at en udskiftet tagbelægning også inkluderer en udskiftet isolering til et niveau, som gælder for nybyggeri.