Halloweeeeeeeen...

21. oktober 2020, 11:03
1 af 3 Denne fætter fandt vi parkeret på Vinkelvej i Vinkel. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Halloween præger hele parkeringspladsen ved Søby-Højslev Arena, hvor græskarmændene har halm i ørerne. Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Avisen besøgte sidste år Kirsten Frandsen på Sportsvej i Mønsted, da hun havde en battle kørende med Trine Barslev i Bredgade om at få indrettet matriklen med den grelleste gys og gru. Som man kan se på billedet her fra Kirstens have, har de to ikke droslet ned for uhyggen i år. Foto: Henrik Bagge

Fjends Hele vejen rundt i Fjends er der lige nu pyntet op til halloween.

Men sådan var det vel ikke, da vi andre var børn. Eller var det?

For et stort barn på den anden side af de 50 år, kan halloween synes som noget, man mest har stiftet bekendtskab med gennem mere eller mindre vellykkede amerikanske film, men halloween begyndte for alvor at vinde popularitet i Danmark, da Ekstra Bladet i 1998 tog initiativ til det første halloween-arrangement i den hedengangne Scala med gyserfilm-maraton og præmie for bedste udklædning.

I 2000 begyndte legetøjskæden Fætter BR at sælge halloween-udstyr, og i 2006 begyndte Tivoli at holde halloween-åbent i efterårsferien.

Et par år senere deltog 264.000 mennesker i Tivolis halloween-arrangement, hvilket gjorde efterårsferien til Tivolis mest besøgte periode.

Senere kom også Legoland, Fårup Sommerland, Djurs Sommerland og Bonbon-Land med på den bølge, ligesom for eksempel også Mønsted Kalkgruber er det nu.

Halloweens popularitet i Danmark kan direkte måles i den nationale græskarproduktion, der først steg til 400.000 græskar i 2008 og siden 800.000 i 2015.