Stoholm får sit eget motionsløb

22. oktober 2020, 05:29
Lotte Keiser er selv en meget ivrig løber og prøver også at lokke børnene med indimellem, her til Vinterløb i Sparkær. Arkivfoto: Henrik Bagge

Stoholm Stoholm får nu sit eget motionsløb, når der lørdag den 21. november lines op til et såkaldt »cannonball« med både hel- og halvmaraton.

Det er den lokale Lotte Keiser, som mange allerede vil kende som en meget ivrig motionsløber, der er arrangør med udgangspunkt klokken 9 fra hendes eget hjem på Kærvej 14.

- Jeg synes, der trænger til at ske noget nyt i byen, så det ikke bare er fodbold og håndbold. Det bliver mit første løb som arrangør, men hvis det går godt, kommer der flere, lover Lotte Keiser.

Ordet »Cannonball« i forbindelse med løb stammer fra den amerikanske film »Cannonball run« om sportsbiler, der lettere uorganiseret racer over USA uden faste startsteder, således at politiet ikke kan opspore og standse dem.

Cannonball motionsløb er således også løb, der opstår mere eller mindre spontant og bliver varslet med kort frist, hvor hver deltager i princippet sørger helt for sig selv.

Der vil dog være forfriskninger ved start/mål, og her sender Lotte Keiser en venlig tanke til sponsorerne Spar og Rema 1000 i Stoholm.

Løber på rundstrækning

Ruten er en rundstrækning på omkring syv kilometer, der blandt andet går over Skalmstrupvej, Ågade og Vesterled, inden man igen ender på Kærvej.

Tre runder giver en halvmaraton, seks runder giver en hel.

Med corona og alt det der har Lotte Keiser sat et maksimum på 50 deltagere, og hun er allerede ved at være deroppe ad med kun 12 ledige pladser tilbage.

Dem håber hun at få besat af lokale, da mange af de allerede tilmeldte kommer udefra.

Lotte Keiser har nemlig opbygget et bredt netværk af ligesindede fra sin egen deltagelse i motionsløb rundt omkring i landet.

Hun har således gennemført Copenhagen Marathon tre gange, men det er især den halve distance, hun slider sine løbesko op på.

Hun regner således med at gennemføre halvmaraton nummer 40 den 31. oktober i Ikast, og om alt går vel, håber hun på at kunne runde nummer 50 til Vinterløbet i Sparkær, hvor hun også er fast deltager.

Vil man sikre sig en af de sidste pladser i Lottes Cannonball, kan man tilmelde sig på 22 66 70 88.