Mette Nielsen: Jeg vil være en »åbenhedsborgmester«

26. oktober 2020, 14:48
Mette Nielsen (S). Privatfoto

I øjeblikket vælger vi vores borgmesterkandidat i socialdemokratiet i Viborg. Det er medlemmerne, som vælger vores borgmesterkandidat. Valget har også interesse for andre, og det kan jeg godt forstå.

Lad mig slå fast, hvis valget falder på mig, så går jeg helhjertet efter nøglerne til borgmesterkontoret. Alt andet vil efter min mening være tosset, når man stiller op for S, og vores borgmester er fra Venstre.

Derudover vil jeg gerne have nogle forandringer. Jeg mener, at vores velfærdsområder skal have et løft. Det skal være slut med skattelettelser i fremtiden, og vores velfærd skal prioriteres. I morgen skal være bedre end i dag!

Derudover skal vi kigge på, om der er noget, som kan gøres anderledes. Nu er ældreområdet sat fri, og det glæder mig, da jeg efter 12 år med området har set lidt af hvert i procedurer, der tager tid fra den enkelte ældre. Og som også presser de ansatte i hverdagen.

Vi skal også gennemgå de andre områder sammen med medarbejderne, med fokus på at mindske bureaukrati og frigøre mere tid til velfærd til børn, unge, ældre og mennesker med særlige behov.

Jeg vil gå i praktik ude i hverdagen, for at se hvordan hverdagen virkelig er. Jeg vil se, hvor der er succes, og hvor skoen trykker. Jeg vil dermed sætte fokus på, at mindske afstanden mellem medarbejderne i praksis, og os politikere, der træffer beslutninger i hverdagen.

Jeg vil også flytte borgmesterkontoret ud i vores lokalområder. »Slå mig ned« i lokaler på en skole, i en hal eller på et ældrecenter. Jeg vil arbejde derude nogle dage, og komme rundt i vores store kommune.

Jeg vil tage imod besøg, og man kan komme til mig med en ide eller en udfordring. Hvorfor? For at mindske afstanden mellem alle dem som bor, lever og arbejder i kommunen. Min dør skal stå åben for alle.

Jeg vil også stå i spidsen for, at politikerne går forrest både i hverdagen, og når det brænder på. Det er politikerne, der er kommunes bestyrelse.

Viborg Kommune er politisk ledet, og det kræver et politisk og tydeligt ansvar at gå forrest. Jeg mener ligeledes, at alle byrådsmedlemmernes »stemme« er lige meget værd. Åbenhed i beslutningsprocesser vil være et fokusområde for mig.

I hverdagen vil vi – hvis jeg bliver borgmesterkandidat - arbejde sammen med alle partier. Det er ikke vigtigt, hvem vi arbejder sammen med, men hvad vi arbejder sammen om. Vi i socialdemokratiet har noget til fælles med alle andre partier, der er repræsenteret i Viborg Byråd.

Afslutningsvis vil jeg sige, det er et stort ansvar at stille op som borgmesterkandidat. Vi er to kandidater. Der skal bruges en.

Det betyder, at hvis jeg bliver borgmesterkandidat, så vil jeg naturligvis inddrage den anden kandidat i det videre arbejde.

Hvis valget ikke falder på mig, ja, så vil stadig have arbejdstøj på, for at være med til at samle partiet.

Efter 15 år uden et reelt valg, mener jeg, at det er tiltrængt, at medlemmerne denne gang vælger vores borgmesterkandidat.

Det forpligter, at have regeringsmagten i Danmark. Det skal vi huske i Viborg Kommune. Og når valget er ovre, så har flertallet af partiets medlemmer valgt den kandidat, som flest mulig har ønsket.

Når stemmerne er talt op, så skal vi alle i arbejdstøjet. Vi skal videre mod nye mål, og socialdemokratiske sejre.