Fjends Folkeblad – et aktiv for egnen

Fjends Folkeblad er nu redaktionelt tilknyttet Skive Folkeblad, hvis chefredaktør, Ole Dall, her gør rede for lokalavisens rolle i lokalsamfundet

28. oktober 2020, 13:19
Ole Dall, chefredaktør Skive Folkeblad. Arkivfoto

Fjends Det er afgørende vigtigt for en egn, at der – udover dagbladsdækning – er et lokalt medie, der hver uge sætter fokus på egnen.

Fjends Folkeblad er et sådant medie, og det er et aktiv for egnen, at bladet hver uge kommer ud i lokalsamfundet. Lokale nyheder og lokal gennemslagskraft for annoncører – det er en stærk kombination.

Skive Folkeblad fyldte 1. oktober 140 år. Samme dag blev avisen fremtidssikret ved at gå i avis-alliance med Mediehusene Midtjylland, der på dagbladsområdet omfatter Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis.

Mediehusene Midtjylland udgiver samtidig 13 ugeaviser, og én af dem er den, du læser lige nu – Fjends Folkeblad.

Fjends Folkeblad har hidtil hørt under Midtjyllands Avis, men med Skive Folkeblads overgang til Mediehusene Midtjylland, kommer Fjends Folkeblad nu helt naturligt til at blive endnu en ugeavis-udgivelse i Skive Folkeblads regi.

Fjends-egnen har altid været en vigtig del af Skive Folkeblads udgivelsesområde, og vi ser det som en naturlig opgave at stå for udgivelsen af Fjends Folkeblad.

Det er vigtigt for egnen at fastholde Fjends Folkeblad, og den kompetente journalist Henrik Bagge fortsætter med base i Stoholm den lokale nyhedsdækning til Fjends Folkeblad.

Det har tidligere stået klart, at Jesper Sørensen stopper på annonceområdet for Fjends Folkeblad – hans opgave med at sikre annoncører en solid gennemslagskraft overtages af mediekonsulent Christina Mader Kjær.

Skive Folkeblad har stor erfaring i ugeavis-udgivelse.

Udover Midt På Ugen, som er udkommet i mange år, valgte vi ved årets start at lancere Vinderup Nyt, da Vinderup Avis blev lukket.

Og Vinderup Nyt er blevet en stor succes. Der er stor opbakning fra borgere og annoncører, og Vinderup Nyt har dermed stor betydning og gennemslagskraft i lokalsamfundet.

Samme mål er der for Fjends Folkeblad. Og ligesom Skive Folkeblads målgruppe er alle borgere på Skive-egnen, så er målgruppen for Fjends Folkeblad alle i Fjends-området. Det afgørende er det lokale udgangspunkt.

Lokal forankring er et nøgleord. Det mangfoldige, lokale liv er afgørende for Fjends Folkeblad og øvrige udgivelser under Mediehusene Midtjylland.

De såkaldte landsmedier glemmer helt den lokale dækning, som er en livsnerve for lokalsamfundene.

Topchefen i Mediehusene Midtjylland, Alex Nielsen, udtalte meget klart for nylig i Skive Folkeblads 140 års jubilæumsavis, hvad opgaven er for lokale medier.

-Vi kæmper for lokalsamfundenes identitet. Et lokalt samfund uden et stærkt lokalt informationsniveau bliver til en fattig egn – en udørken. Derfor skal ikke kun vi – men også borgerne, kommunen, erhvervslivet, kulturen, sporten og mange flere kæmpe for det lokale mediehus. Det er vores alle sammens kamp.

Lokale medier – som Fjends Folkeblad – kan berette om mennesker og nyheder, som man ikke finder andre steder. Og når der er mange læsere, er der også sikret gennemslagskraft for annoncerne. Det er en sund og god cirkel.

Skive Folkeblad ser frem til at stå for udgivelsen af Fjends Folkeblad og sikre lokal gennemslagskraft for bladet til gavn for egnen.