Per Juels bedste måned nogensinde

Optikeren ser lyst på fremtiden med sit mobilkoncept

30. oktober 2020, 06:26
1 af 2 Per Juel tager alle tænkelige forholdsregler i forhold til corona som her, hvor han er på hjemmebesøg hos Bodil i Viborg for at lave en synsprøve. Privatfoto
2 af 2 Det er ikke den skrabede udgave af Per Juel, man får, hvis man bestiller ham til en hjemmesynsprøve. Med godt 300 brillestel i kufferten har han stort set hele varelageret med i bilen. Arkivfoto: Pia B. Jakobsen

Stoholm Det er aldrig gået så godt som nu.

Så kort kan det siges af optiker Per Juel, der har forretning både i Viborg og på torvet i Stoholm med åbent for konsultation tirsdage klokken 14-17.30.

- Jeg havde min bedste måned nogensinde i august, og det havde jeg bare slet ikke set komme, for vi var jo stadig sådan lidt sommerferieramte i starten af august, siger Per Juel.

- Men det har været fuldstændig vanvittigt, og det skyldes selvfølgelig, at da Mette Frederiksen gik på talerstolen i marts, da gik alt i stå, og vores branche blev lukket ned. Og selv om det kun varede til slutningen af april, har der været noget, der skulle indhentes. Folk på plejehjemmene og ældre mennesker i eget hjem havde stadig de samme synsproblemer. Dem har coronaen i hvert fald ikke kureret, så jeg har virkelig haft sindssygt travlt med især hjemmesynsprøver, siden der blev lukket op igen, siger Per Juel.

Øje for en niche

Det er altså muligheden for individuelle, private aftaler i hjemmet, der har gjort Per Juel til en særdeles travl herre de seneste måneder. Han havde simpelthen øje for en niche, som ingen andre kunne se noget i.

Som en slags »mobiloptiker« og den eneste af sin slags i Viborg Kommune kommer han hjem til folk og laver synsprøver, og det har virkelig slået an i en coronaperiode, hvor mange, især ældre mennesker, er skeptiske over for at komme for meget ud og for langt hjemmefra.

Frygten for corona har virkelig sat sig hos mange i risikogruppen, og Per Juel er da også selv meget opmærksom på sikkerhedsforanstaltninger med afspritning, mundbind og handsker, når han er på hjemmebesøg.

Dertil er han også selv blevet coronatestet cirka hver anden uge, siden det blev en mulighed.

- Jeg kommer så meget hjem til de ældre og også på plejehjem, at det er det mest forsvarlige at gøre, siger Per Juel.

Får butikken for sig selv

Også i butikken i Stoholm får kunden en større tryghedsfølelse end hos de store kæder inden for optikken, hvor der hele tiden er en jævn strøm af kunder ind og ud ad biksen.

- Her er vi kun mig og kunden, og det gør alt andet lige smitterisikoen noget mindre, at du får butikken helt for dig selv, siger Per Juel og slår hænderne ud i det omkring 15 kvadratmeter store lokale, han har lejet hos Si-Ki Garn på torvet i Vestergade.

At der sættes pris på den mere private måde at gøre det på, er også noget, der fremgår af de tilbagemeldinger, han får fra kunderne, og Per Juel har det i det hele taget godt med, at han kan mærke den forskel, han gør.

- Det er jo deres livskvalitet, det går ud over, hvis de ikke har det tilbud, og heldigvis har mange flere fået øjnene op for, at jeg eksisterer. Jeg tror også, at jeg derved har skabt et større behov. Jeg har flyttet noget med mit koncept, og der er helt sikkert flere i Viborg Kommune, der får lavet hjemmesynsprøver nu. Så ved at holde et højt serviceniveau har jeg selv øget kundekredsen, tror jeg.