Præsten har forladt Knudby

Taarup-Kvols Menighedsråd skal have fundet en erstatning for Johannes Lunn, der fik godt et år på prædikestolen

01. november 2020, 05:03
Johannes Lunn nåede at være præst i Taarup-Kvols i godt et år. Arkivfoto: Britta Kristiansen

Knudby De skal have ny præst i Taarup og Kvols Kirker. Sognepræst Johannes Lunn har nemlig fået nyt embede og har allerede forladt præsteboligen i Knudby.

Det fremgår af et nyhedsbrev, som Taarup-Kvols Menighedsråd i hast har sendt ud til sognebørnene.

Af nyhedsbrevet fremgår også, at meddelelsen er kommet som en stor overraskelse for personale og menighedsrådet, der nu igen skal på jagt efter en ny præst.

Johannes Lunn - hvis fulde navn er Emil Johannes Munk Sextus Lunn - har bestridt hvervet som sognepræst i Taarup-Kvols med bopæl i Knudby siden den 1. august 2019 og nåede dermed at få godt et år på posten.

Hjem til Aarhus

Menighedsrådet kan fortælle, at Johannes Lunn har fået nyt embede i et pastorat med flere præster, fuldtids bemandet kirkekontor og meget nærmere Aarhus.

Den nu forhenværende præst og hans familie har tilsyneladende ikke kunnet få det til at fungere privat såvel som jobmæssigt med kun en bil i Knudby.

- Men Johannes har været glad for tiden i den skønne natur og arbejdet i sognegården, og vi ønsker det bedste for Johannes og hans familie i de nye omgivelser, lyder det fra menighedsrådet.

Tilsagn om vikar

Nu starter så det typisk langstrakte forløb med at finde en ny præst, hvis ansættelse koordineres og håndteres af stift og biskop.

- Vi har fået tilsagn om, at vores præstevikar for Johannes, sognepræst Laila Hansen, vil fortsætte i vikariatet en rum tid. Laila Hansen er en rutineret sognepræst og har taget et stort ansvar i tiden hos os. Hun har været en uvurderlig ressource under sognepræst Jens Videbæks sygeorlov, og vi er meget glade for, at Laila Hansen kan fortsætte og give ro og kontinuitet frem til, at Viborg Stift igangsætter nyt ansættelsesforløb, lyder det i nyhedsbrevet.

Har man behov for at træffe en præst, skal man i første omgang henvende sig til sognegården i Løgstrup.

Her vil sekretæren være behjælpelig med at formidle kontakt til enten Laila Hansen eller Jens Videbæk, som er tilbage på nedsat tid siden sin sygemelding. Han har foreløbig fået nogle helt specifikke opgaver og vil fortsat ikke være at finde i kirkerne i nogen tid.