Endnu en rekordsæson i Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber har nået 85.000 gæster i 2020 - en markant stigning fra sidste år

01. november 2020, 11:08
Direktør Rikke Friis og Mønsted Kalkgruber har haft en rekordgod sæson og har tilmed fået en pris. Foto: Henrik Bagge

MØNSTED - Vi kunne have risikeret et kæmpe dyk efter sommerferien, men det kom heldigvis ikke.

Sådan lyder det fra direktør Rikke Friis hos Mønsted Kalk-gruber.

- Faktisk havnede vi i den modsatte situation, at væksten fortsatte i august måned, og med september og oktober på samme niveau som de foregående år, har vi altså nu ramt 85.000. Og vi skylder en stor og hjertevarm tak til alle de danskere, der har besøgt og støttet os i år. Både de, der kom her for første gang, og de, som er tilbagevendende venner. Det er derfor vi overlever dette mareridtsår, siger Rikke Friis, der året før fik 72.692 gæster gennem tælleapparaterne.

Da efterårsferien ramte, måtte Mønsted Kalkgruber afvise gæster i døren. Ikke på grund af coronaretningslinjer, men af hensyn til de overvintrende flagermus, som begynder at flyve ind i gruberne i september og oktober måned, hvilket har den konsekvens, at det antal af gæster, der dagligt får lov at komme ind i gruberne, skal begrænses.

Loftet blev nået

Det er første gang, at man har måttet afvise folk, og det skete, fordi efterspørgslen var så stor, at selv hjemmesiden ikke kunne følge med.

Derfor måtte man allerede tirsdag i uge 42 opgradere til en større server. På trods af den store interesse er det dog desværre ikke muligt at lukke flere gæster ind end tidligere år af hensyn til de fredede flagermus.

- Vi var ikke forberedte på at skulle afvise folk, for så stor har tilstrømningen aldrig været i efterårsferien. Vi måtte derfor hurtigt ændre taktik, og det betød, at man ikke kunne være sikker på at komme ind, hvis man ikke havde købt billet online hjemmefra, siger Rikke Friis.

Det havde man ikke kunnet melde ud på forhånd, fordi situationen var ny og uventet. Det betød, at flere familier måtte afvises i døren, når dagens loft for antal gæster var nået.

- Det er noget af det værste, vi har prøvet. At skulle afvise forældre, der går herfra med grædende børn er jo helt håbløst, og det river voldsomt i hjertet. Men vi må og skal passe på flagermusene, lyder det fra direktøren.

Mønsted Kalkgruber har lært af den store interesse, og derfor indfører man fra næste år muligheden for at købe billetter på forhånd hele året rundt.

- På den måde kan man som gæst sikre sig adgang den ønskede dag, og vi kan sikre os flagermusenes ve og vel og samtidig skuffe så få som muligt i døren, siger Rikke Friis.

Stor anerkendelse

Ovenpå en rutsjebanesæson er det samtidig lykkedes Mønsted Kalkgruber at få så gode anmeldelser på TripAdvisor, at de har fået stemplet »Traveller’s Choice Award 2020«.

Prisen tildeles overnatningssteder, attraktioner og restauranter, der konsekvent får gode anmeldelser fra rejsende og er placeret inden for de øverste 10 procent i deres kategori på Trip-Advisor. Mønsted Kalkgruber ligger dermed i top 10 procent af attraktioner i hele verden.

- Selvom prisen ikke er baseret på flere tusinde anmeldelser på vores TripAdvisor, så er de eksisterende anmeldelser stadig fra tilfredse gæster, som har brugt deres dyrbare tid på at give os god kritik. Det sætter vi stor pris på. Personligt skylder jeg en stor tak til personalet, der har knoklet en vis legemsdel ud af bukserne hele denne sæson for at give alle en god oplevelse og et smil med på vejen. Deres indsats gør mig stolt hver eneste dag, lyder det fra Rikke Friis.

Mønsted Kalkgruber lukker ned for sæsonen 31. oktober og åbner igen Palmesøndag for sæsonen 2021. Forinden følger man dog traditionen med at holde kortvarigt åbent i uge 7.