3 MENINGER: Nye coronastramninger

Hvad mener du om prioriteringen i de nye coronarestriktioner?

07. november 2020, 05:39
1 af 3 EVA HANCOCK, MØNSTED Det er dejligt, at børn og unge går fri af de nye restriktioner. Godt at man prioriterer at holde skoler, uddannelsessteder og arbejdspladser åbne. At begrænse antallet af deltagere til idræt for voksne er klart en udfordring, men foreningerne får det til at fungere og rykker rundt. Det har en pris for alle, men det positive er igen, at det er tilgængeligt. Positivt at virussen lige nu ikke er så dødelig, og regeringen bør sigte efter flokimmunitet, mens den er svag, og lade os udnytte sygehusvæsnets behandlingskapacitet.
2 af 3 CARSTEN CHRISTENSEN, DAUGBJERG Vore politikeres udmeldinger er meget vage. Jeg så helst, at man lavede stramninger, som gjaldt hele året ud, og hvis det så viser sig at virke, så lemp dem tidligere. Jeg er uforstående overfor, at børn gerne må gå til fritidsaktiviteter, da børn går på skoler med mange potentielle smittebærere, hvorimod ældre ofte har mindre berøringsflade og dermed færre, de mødes med. Børn agerer bedre i den digitale verden og mødes der, hvor ældre ofte mangler det sociale. Jeg ser ældre køre rundt med mundbind i egen bil klar til at handle ind, mens jeg ofte også har set folk i alderen 20-40 være totalt ligeglade.
3 af 3 HELLE HAANING BROGAARD, VRIDSTED Jeg forstår rigtig godt frustrationen fra seniorer og ældre, men er omvendt glad for, at børn og unge er blevet tilgodeset. Foreningsidræt, ungdomsklubber osv. spiller en utrolig vigtig rolle for børns fysiske og mentale trivsel. De unge bliver heller ikke nær så syge som de ældre. Det er dog svært at finde logik og sammenhæng i de restriktioner, der bliver dikteret. Jeg vil gerne have genindført demokratiet i Danmark igen!

Corona-restriktionerne er igen blevet strammet, og det går ikke mindst ud over breddeidrætten. Det generelle forsamlingsforbud er sænket fra 50 til 10 personer, og det udfordrer lige nu idrætshaller og -foreninger, for mens børn stadig må være op til 50 personer samlet, gælder det for personer over 21, at højst 10 må være samlet ad gangen. Det påvirker ikke mindst senioridrætten som for eksempel Sport på Tværs i Stoholm, der nu lukker helt ned. Her undrer formand Mogens Nielsen sig over, at det nu igen skal gå ud over de ældre, når de fleste nye smittede er unge under 30 år.