3 MENINGER: Flere corona-restriktioner

Hvad ændrer den seneste corona-opblomstring for dig?

14. november 2020, 06:32
1 af 3 KNUD DAHL, LUNDØ I betragtning af, at der hele tiden kommer nye informationer omkring Corona situationen, ændrer både jeg og mine omgivelser hele tiden adfærd. Vi ved jo, det er de raskes adfærd i dag, der skaber næste uges smitteudvikling, så mundbind og håndsprit er blevet en naturlig del af min dagligdag. Sociale aktiviteter har selvfølgelig fået en nedtur, enten frivilligt eller pga. aflyste arrangementer som følge af forsamlingsforbud. Restriktionerne kan jeg som pensionist sagtens leve med, det er forholdsvis nemt for mig at indrette min dag, så jeg undgår de mest åbenlyse smitterisici. Der er mange, der er anderledes hårdt ramt.
2 af 3 ANNE MARIE LOMBORG, KJELDBJERG De sidste corona-restriktioner ændrer lige nu en hel del for mig og den borgerforening, jeg er en del af. Vi har måttet aflyse en koncert sidst på måneden, og vores årlige juletræsarrangement på Torvet hænger i en tynd tråd. Det er vilkårene lige nu, som alle er underlagt. Helt privat har jeg for længst accepteret aflyste udenlandsrejser, og det mere stille liv, som ikke er så ringe endda. Jeg kan stadig se min nærmeste familie og mødes med få venner indimellem. Danmark er stadig et trygt land at være i under en pandemi!
3 af 3 KRISTIAN IBSEN HANSEN, VRIDSTED Virus har nu været her et godt stykke tid, og opblomstringen har ikke betydet større ændringer for mig. Og så alligevel. Jeg arbejder hjemmefra 1-2 gange om ugen og deltager stort set ikke i sociale arrangementer. Jeg møder det samme begrænsede antal mennesker hver dag, og så skal man huske mundbind, hver gang man skal noget, hvilket har krævet tilvænning. Disse småting er dog intet at regne, når man samtidig ser minkavlernes situation, som er helt forfærdelig, og hvor livsværk ødelægges på et øjeblik. Jeg føler med de mennesker. Nordjylland lukkes i skrivende stund ned, og vi starter ligesom forfra. Jeg bliver hjemme denne vinter, men det bliver vel lyst igen engang.

Corona-smittetallet er igen steget med flere stramninger og forsamlingsforbud til følge. I starten af denne uge toppede tallet foreløbig med 1353 nye smittede i Danmark på et døgn, og også i både Skive og Viborg Kommuner sætter smittetallet nye rekorder, i Viborg med 57 nye smittede på en uge. Og selv om Viborg by fortsat står for de fleste nye tilfælde, er også oplandet kommet på listen med blandt andet tre nye tilfælde i Stoholm og et enkelt i Kjeldbjerg. Det kommer med andre ord tættere på.