Lokalhistorisk kalender 2021

12. november 2020, 11:07
Flyulykken på Hjarbæk Fjord i 1932, hvor flyverløjtnant Jørgen Christensen, søn af maleren Rasmus »X« Christiansen, styrtede ned. Foto: Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn

Løgstrup Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn afholder normalt et arrangement, hvor den nye lokalhistoriske kalender bliver præsenteret, og det er muligt at købe den.

Grundet de seneste Covid-19 stramninger, er dette desværre ikke muligt i år. Derfor vil det foregå på en anden måde.

Foredragsholder Jens Ole Pedersen, der skulle have fortalt om sin opvækst på ejendommen »Frøkjær«, der er med i kalenderen, kan forhåbentlig komme næste år, men han har skrevet en fortælling om det: »Mi uldtæp den vrævler«.

Historien bliver offentliggjort, samtidig med at salget starter fredag den 13. november klokken 12–18, hvor foreningen har en stand under halvtaget udenfor Dagli’ Brugsen i Løgstrup, hvor det er muligt at se kalenderen – og købe den.

Julemarkedet i Sognegården er også aflyst i år, men flere af udstillerne har valgt at holde åbent på firmaadressen i weekenden 14.–15. november.

Det gør Lokalhistorisk Forening også, så der vil være åbent i Arkivet, Vordevej 1B klokken 10–16 for salg af kalendere. Desuden er det muligt at købe den i arkivets normale åbningstid, mandage 14–17.

Det er også muligt at bestille den på hjemmesiden www.loegstrup-lokalarkiv.dk, og der er gratis levering i Løgstrup skoledistrikt.

Sidst, men ikke mindst, kommer den også til salg i Dagli’ Brugsen i Løgstrup fra mandag den 15. november.

Af emner i kalenderen kan nævnes historien om de to Bollergårde, »Kirkely« i Kvols, Hjarbæk omkring 1900, Birkmosegård i Romlund og »Hedegården« på Hjerl Hede, der egentlig kommer fra Kvosted, hvor gården Ajshøj i stedet ligger på stedet i dag.