Arbejdsdag venter i Sparkær

Lørdag den 21. november løfter man i fælles flok, når flere skibe fra byudviklingen skal sættes i søen

11. november 2020, 11:46
Et madpakkehus er allerede blevet rejst ved kælkebakken, og nu følger snart to shelters. Foto: Henrik Bagge

Sparkær I sidste uge kunne vi i avisen fortælle, at Sparkær har fået næsten 300.000 kroner til fire forskellige projekter i byens udviklingsplan fra Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune.

Det var de glade for, men da de havde søgt 365.000 skulle de i første omgang have økonomien tilpasset ved at hive noget ud af det samlede projekt igen, og efter et møde i borgerforeningen tirsdag den 3. november er det besluttet foreløbig at sløjfe to af tre bypyloner ved byens indfaldsveje, ligesom det kan komme på tale at trække et redskab eller to ud af enten outdoor fitness eller legeplads-projekterne ved Billingeparken, oplyser Jan Kirsch Pedersen fra Udviklingsgruppen under Sparkær Borgerforening.

- Vi har ikke aflyst, men udsat noget, og vi vil prøve at skrabe nogle yderligere fondsmidler sammen til det sidste, siger Jan Kirsch Pedersen.

Han kan i øvrigt oplyse, at projektet med fodboldgolf i Billingeparken er klar til at blive skudt i gang.

To shelters på vej

Men det er der også andet, der er. Byens frivillige har nemlig spaden i jorden flere steder i byen, og ved kælkebakken på Borrisvej har en arbejdsgruppe allerede rejst et madpakkehus, ligesom der er kommet et par små fodboldmål på græsarealet ved siden af.

Men endnu et projekt er under opsejling i umiddelbar nærhed af kælkebakken, hvor man har fået tilladelse til at bygge et par shelters.

Materialerne er allerede kommet, og Jan Kirsch & Co. har derfor annonceret »store fælles arbejdsdag« lørdag den 21. november, hvor man vil gå i krig med både fodboldgolf, shelters og nogle balancebomme, der skal laves ved kælkebakken af nogle lærketræer, der er blevet fældet.

For at holde lidt styr på tropperne, vil man gerne have en forhåndstilmelding, så man kan få de gode folk fordelt på projekterne, og man må derfor gerne give et praj til Jørn Tidemann på 25 56 31 49.