Dueholm bliver borgmesterkandidat for S i Viborg

Den tidligere Fly-dreng fra Bjerringbro besejrede Mette Nielsen ved urafstemning

17. november 2020, 06:32
Niels Dueholm fik to tredjedele af stemmerne, da socialdemokraterne skulle vælge mellem ham og Mette Nielsen som ny borgmesterkandidat i Viborg Kommune. Foto: Marianne Brink

Fjends Socialdemokratiet i Viborg Kommune har som ny borgmesterkandidat til det kommende byrådsvalg i november 2021 valgt Niels Dueholm, der er født og opvokset i Fly, men nu har hjemme i Bjerringbro.

Valget er afgjort ved en urafstemning blandt alle medlemmer af Socialdemokratiet i Viborg Kommune, hvor de har haft mulighed for at stemme på enten Niels Dueholm eller modkandidaten Mette Nielsen fra Klejtrup.

Omkring 80 procent af medlemmerne har indgivet en stemme, og Niels Dueholm vandt afstemningen overbevisende med to tredjedele af de 410 afgivne stemmer.

Tilfredshed i Fjends

Runa Dorph-Petersen Bay, Stoholm, er formand for Socialdemokraterne i Fjends, som tæller omkring 40 medlemmer i partiforeningen, og hun glæder sig særligt over én ting.

- Jeg synes, det er godt, at det blev et klart valg, og vi har fra starten her i Fjends sagt, at vi ville bakke op, uanset hvem det blev. Så vi støtter selvfølgelig 100 procent op om Niels Dueholm og hans kandidatur, lyder det fra Runa Dorph-Petersen Bay.

Hun holder det privat, hvem hun selv stemte på, og der har heller ikke fra hendes partiforening udgået nogen anbefaling til medlemmerne om, hvem de skulle stemme på.

- Det var hvert enkelt medlems beslutning, det var ikke mig, der skulle fortælle dem det. De måtte da gerne spørge mig, hvis de var i tvivl, men det er der så ingen, der har gjort. Så de kan åbenbart godt tænke selv, siger Runa Dorph-Petersen Bay.

En erfaren herre

Niels Dueholm har mange års erfaring inden for kommunalpolitik og har været gruppeformand i indeværende valgperiode.

- Han er rundet af den socialdemokratiske tankegang om, at resultater skabes i fællesskab gennem tillidsfuldt samarbejde med organisationen, byrådsgruppen og politiske modstandere – egenskaber, der er en væsentlig årsag til sejren. Niels besidder sådanne egenskaber, der gør ham til den bedste kandidat at sætte i spidsen for udviklingen af Viborg Kommune, lyder det i en pressemeddelelse fra John Hansen, formand for Socialdemokratiet i Viborg Kommune.

Han betegner også modkandidaten Mette Nielsen som en værdig kandidat til posten, der med baggrund i sin store erfaring og sit store politiske arbejde vil være en naturlig del af det hold, der skal være med til at sikre et godt valg, der kan få Niels Dueholm ind i borgmesterkontoret.