Sinna Maagaard er ny byrådskandidat

Lederen af Sport på Tværs stiller til næste års kommunalvalg op for Venstre i Østfjends

18. november 2020, 13:22
Sinna Maagaard er i lokalområdet især kendt som leder af senioridrætten i Sport på Tværs i Stoholm. Til næste års kommunalvalg kan man stemme på hende, når hun debuterer i lokalpolitik med sit kandidatur for Venstre. Arkivfoto: Henrik Bagge

Østfjends Knap 30 Venstre-medlemmer fra både øst og vest i Fjends var mandag aften samlet på Mønsted Kro for at vælge deres lokale kandidater til kommunalvalget næste år.

Og for Østfjends Venstres vedkommende udmøntede det sig i en debutant, idet Sinna Maagaard, der blandt andet er kendt som leder af senioridrættens Sport på Tværs i Stoholm, for første gang stiller op i lokalpolitisk sammenhæng.

Sinna Maagaard bor i Sparkær, er uddannet sygeplejerske og arbejder som selvstændig akupunktør med klinik i Stoholm, og hun vil politisk prioritere sundhed og lokalområderne.

Opstillet blev også Kurt Mosgaard fra Mønsted, der nærmest er alt andet end debutant i politik. Ud over en lang karriere i militæret har han en ligeledes lang karriere i Venstre og er p.t. formand for Venstre i Viborg Kommune. Han vil prioritere samarbejde i landdistrikterne, hvis han bliver valgt til byrådet.

Kurt Mosgaard får plads nummer 7 på Venstres kandidatliste, mens Sinna Maagaard får plads nummer 16.

Ved samme lejlighed valgte Vestfjends Venstre at genopstille siddende byrådsmedlem Claus Clausen fra Vroue.

Wilbek orienterede

Men inden de to vælgerforeninger gik hver til sit for at vælge deres respektive kandidater, foregik første del af mødet i fællesskab, hvor borgmester og spidskandidat Ulrik Wilbek (V) gjorde rede for sidste nyt fra den kommunale front.

Ifølge formand for Østfjends Venstre Jakob Repsholt orienterede borgmesteren blandt andet om den højaktuelle minksituation, om frikommuneforsøget med at sætte ældreområdet frit i Viborg, og om at der kommer flere statslige arbejdspladser til kommunen.

Af lokale projekter fremhævede han, at der er sat midler af til byfornyelse af Mønsted og en ny skole i Stoholm, hvor man forventer at projekteringen allerede starter næste år.