Pris til folkeskolelærer fra Stoholm Skole

Helle Jørgensen har skrevet et af Danmarks tre bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen

19. november 2020, 12:36
Helle Jørgensen. Foto: Tor Birk Trads

Stoholm Helle Jørgensen fra Stoholm Skole har skrevet et af Danmarks tre bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Børn og Unge ved Viborg Kommune.

Helle Jørgensen vil derfor ved en officiel prisoverrækkelse den 20. november få papir på, at hendes opgave om Diagnostisk Matematik er i national topklasse.

Med sit bachelorprojekt fra læreruddannelsen undersøger Helle Jørgensen tests af elever, der er udfordret i matematikfaget. Opgaven kommer blandt andet omkring fordele og ulemper ved brugen af tests.

Vil inspirere andre

Den nyudklækkede lærer, der i dag er ansat på Stoholm Skole, giver i sin prisvindende opgave også et bud på, hvordan lærere kan kortlægge og imødekomme elever med matematikvanskeligheder på en hensigtsmæssig måde, hvor man undgår negative testeffekter som eksempelvis manglende motivation, tendens til udenadslære og svækket selvværd.

- Jeg er meget stolt over, at priskomitéen har vurderet min bachelor som prisværdig. Som studerende har man som regel kun begrænset praksiserfaring som lærer, hvorfor det er med en vis ærefrygt at få udgivet sin bachelor med henblik på at inspirere mere erfarne lærere. Jeg håber, at min bachelor kan skabe en øget opmærksomhed på den diagnostiske undervisnings muligheder. Men jeg håber i lige så høj grad, at min bachelor kan give andre modet til at skubbe til den dominerende diskurs inden for den matematiske praksis og åbne op for diskussionen om alternative strategier til at opdage og imødekomme matematikvanskeligheder, siger Helle Jørgensen efter nyheden.

Begejstret skoleleder

Jesper Okholm, skoleleder på Stoholm Skole, er begejstret over at skolen har ansat en stærk faglig profil i Helle Jørgensen.

- Det er væsentligt, at vi på skolen har stærke faglige og pædagogiske læringsmiljøer til gavn for alle elever, siger han.

Også Hasse Valdemar Mortensen, der er skolechef i Viborg Kommune, glæder sig over, at Stoholm Skole har kunnet tiltrække og ansætte et lærertalent som Helle Jørgensen.

- De indsigter, som Helles opgave bringer med sig, er jo guld værd. Det giver os viden om fordele og ulemper ved tests, så vi kan træffe reflekterede valg om, hvordan vi bedst muligt hjælper børn, der er udfordret i matematik. Det er den slags viden, som - sammen med dygtige lærere og ledere - giver os afsæt til gode folkeskoler i Viborg Kommune, der favner bredt, siger Hasse Valdemar Mortensen.

Først ved prisuddelingen fredag den 20. november afsløres det, om Helle Jørgensens opgave om Diagnostisk Matematik lander også ender allerøverst på sejrspodiet.

Bag kåringen står Lærerprofession.dk, der er et fællesskab af professionshøjskolerne og fagbladet Folkeskolen.