Daugbjerg har fået landsbypedeller

De har nu altid været der, de har bare fået et navn, mener formanden for borgerforeningen

21. november 2020, 10:30
Carsten Christensen er formand for Daugbjerg Borgerforening, der har taget initiativ til byens korps af landsbypedeller, der fredag fik deres uniform fra VibLand, ligesom en spritny Husqvarna plæneklipper kunne tages i brug. Foto: Henrik Bagge

Daugbjerg De skyder som muldvarpe i hele Fjends, de små korps af bypedeller, og fredag var turen kommet til Daugbjerg, der ikke slår større brød op, end at de kalder sig »landsbypedeller«.

Med et coronavenligt arrangement på byens stadion blev korpset officielt adlet med gedigent gear fra VibLand (Viborg Landsbysammenslutning) i form af selvlysende kasketter og veste, så de ikke bliver væk for hinanden i byens uvejsomme og bulede terræn.

Og fra Hobby Huset i Stoholm kom Hans Nielsen trillende ind på pladsen med de to umiddelbart mest påtrængende værktøjer på traileren, nemlig en Husqvarna Front Rider plæneklipper og en buskrydder.

Motorsavspuljen i spil

Til det formål har Viborg Kommune spyttet 20.000 kroner i kassen fra dens »pulje til vedligeholdelse af mindre arealer« - populært kaldet »motorsavspuljen«.

Og det er jo ikke så ringe endda, men ellers er pengene indtil videre små i det nystartede korps.

Derfor lyder opfordringen fra borgerforeningens formand, Carsten Christensen, også til byens borgere, at man lader sit gode hjerte løbe af med sig, hvis der skal ryddes op derhjemme i skuret.

Med kyshånd vil der blive taget imod alt lige fra »din hakke, din skovl og din spade« til trillebøre, beskæringssakse og sikkerhedsudstyr som hjelme, handsker og høreværn.

Nu har de fået et navn

Men i første omgang erklærer formanden sig bare glad for, at der er blevet taget så godt imod ideen om et hold landsbypedeller i Daugbjerg.

- Og det er jo lidt åndssvagt med de her bypedeller alle steder, for vi har jo haft dem i mange år. De har bare ikke heddet noget før, siger Carsten Christensen og peger på Svend Erik, der i forvejen slår græsset her på stadion, ligesom der er nogle, der slå græsset ved Daugbjerg Dås, og andre, der pudser vinduer og river gruset ved forsamlingshuset.

- Det er jo det sammenhold, der altid har været i de små byer, der bare bliver struktureret lidt, siger Carsten Christensen, der dog tror, at det sociale vil få et skub fremad ved at organisere det frivillige arbejde på den måde og give deltagerne noget ejerskab til opgaverne.

Det er borgerforeningen i Daugbjerg, der har taget teten og i samarbejde med Daugbjerg IF, Venner af Daugbjerg Dås og andre interessenter i byen har etableret landsbypedellerne, der indtil videre tæller godt en halv snes stykker.