Tjek din forskudsopgørelse

29. november 2020, 06:36
Arkivfoto: Sydbank

Stoholm Har du styr på, hvordan din indkomst og dine fradrag kommer til at se ud næste år?

Vi har nu mulighed for at tjekke vores forskudsopgørelser for 2021 i TastSelv, og ifølge statsautoriseret revisor Jens Ole Dahl fra Stoholm Revisionskontor A/S kan det være en god idé at være opmærksom på en række forhold, så man i videst mulig omfang undgår at betale for meget eller for lidt i skat.

Den hyppigste årsag til at ændre i forskudsopgørelsen er ved væsentlige ændringer i lønindkomst, herunder også hvis man for eksempel begynder at få pension eller efterløn. I den forbindelse bliver nogle også involveret i køb og salg af bolig.

Og så vil det også få en indvirkning på mange menneskers liv, at det forgangne år har været et coronaår.

For eksempel har mange benyttet sig af det populære håndværkerfradrag under coronakrisen, ligesom mange også har fået udbetalt de indefrosne feriepenge, som kan bringe nogle borgere ind i zonen for topskat.

Og så er mange under coronakrisen også begyndt at have mere hjemmearbejde, hvilket kan medføre ændringer i kørselsfradraget.

For de borgere, der har flest år på bagen, er der noget med ældrechecken, der er formueafhængig, ligesom både pensionsgrundbeløbet og pensionstillægget for pensionistægtepar er indkomstafhængige.

- Man kan selv justere forskudsopgørelsen med virkning for hele 2021, hvis man gør det inden nytår, men synes man, det er for besværligt, er vi gerne behjælpelige, lyder det fra Jens Ole Dahl.