3 MENINGER: Bilkørsel

Hvor god er du til at køre bil, når du kører bil?

28. november 2020, 05:38
1 af 3 FRANK MIKKELSEN, MØNSTED Jeg er en erfaren og dygtig bilist! Men nej, uanset hvor mange tusinde kilometer, man kører om året, vil man ikke kunne kigge 100 meter frem, med mindre man har øjnene på kørebanen. Og der er ingen undskyldning for at bruge telefon under kørslen. Jeg er vel en »gennemsnitsbilist«, som selvfølgelig kan indstille både radio og GPS under kørslen. Mht. telefon er den heldigvis håndfri i bilerne i dag. Dog har jeg et rigtig smart ur, der lige kan vise mig de først linjer af en sms, hvilket jo ikke gør nysgerrigheden mindre eller trafiksikkerheden større. Mens jeg ikke er den mest højtråbende i trafikken, er der mærkeligt nok altid flere »søndagsbillister« og »båtnakker« på vejen, når jeg skal køre, end når konen er chauffør. Og så føler jeg mig mere opmærksom, hvis det går lidt kvikt.
2 af 3 MONA JENSEN, STOHOLM Jeg hører nok til typen »utålmodig« bilist. Det skal bare gå fremad. Jeg har altid kørt i de små biler, Fiat 600 og 127. I de sidste 19 år en lille hurtig Lupo. Engang imellem kan jeg finde på at dytte, især hvis folk er for langsomme. Hader at køre bag en bilist der ligger og kører 70 km/t. I de godt 40 år, jeg har kørt frem og tilbage på arbejde, er det da også blevet til et par fartbøder, nok mest pga. koncentrationssvigt og når det er ud ad en lang lige strækning. Den ene fartbøde fik jeg, helt alene på vejen, ude ved Kongenshus og var i tankerne ved at planlægge gadefest.
3 af 3 TOMMY NIELSEN, DAUGBJERG Jeg er en billist, som nok er som de fleste. Jeg kører for det meste det, jeg må, men indimellem overtræder jeg nok fartgrænsen. Jeg er som billist ikke særligt tålmodig, og indimellem så er det bare træls at køre bag ved nogen, som ikke vil fremad. Overbærende tja, jeg tror tit, jeg trækker på skulderen af en anden, men er det noget, som er farligt, kan jeg godt blive harm. Jeg har 7-9-13 aldrig selv været indblandet i et trafikuheld.

Mange af os bruger stadig mobiltelefonen bag rattet, selv om vi nu risikerer et klip i kørekortet for det. Siden årsskiftet, hvor straffen blev hævet, har 22.000 bilister fået et klip i kortet ud over en bøde på 1500 kroner samt 500 kroner til Offerfonden, hvis man benytter håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere m.v. under kørslen. Det viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.