Gavlmaleri afsløres i Stoholm

»Livets Træ« af den lokale kunstner Jens Chr. Vestergaard kommer til at pryde en mur i Vestergade i Stoholm

24. november 2020, 14:00
Skulpturen »Livets Træ« i galvaniseret stål blev i september 2019 afsløret i Stoholm Midtby af Susanne Bak fra Stoholm Borgerforening og Ejvind Jakobsen fra følgegruppen for byfornyelsen i Stoholm. Fredag den 27. november 2020 følger afsløringen af et stort vægmaleri af den lokale kunstner Jens Chr. Vestergaard samme sted. Arkivfoto: Britta Kristiansen

Stoholm Fredag den 27. november klokken 14 bliver der sat flueben ud for endnu et kapitel i den lange fortælling om Stoholms byfornyelse.

Det sker, når byfornyelsens følgegruppe og borgerforeningen inviterer til afsløring af et stort gavlmaleri af den lokale kunstner Jens Chr. Vestergaard som resultatet af det punkt i byfornyelsesbudgettet, der handlede om »kunst i byrummet«.

Værket, der i virkeligheden er i fire stykker, skrues fast på en gavl i smøgen mellem best by Henriette og revisionsfirmaet Dahl, Rask & Partnere.

Maleriet er Jens Chr. Vestergaards egen version af »Livets Træ«, og læsere med en stærk hukommelse vil huske, at et andet kunstværk med netop den titel i september 2019 blev afsløret i selvsamme smøge, da den nye Stoholm Midtby blev indviet i regnvejr.

Der var dengang tale om en skulptur i galvaniseret stål, og mens byfornyelsesgruppen har været glade for den, har de også syntes, at den levede en lidt for undseelig tilværelse i et hjørne inde i en smøge, og den er derfor sidenhen blevet flyttet til hjørnet af Vestergade og Iglsøvej.

Det var allerede ved sidste års indvielse af Stoholm Midtby, at tanken om et maleri af Jens Chr. Vestergaard blev fostret, og den lokale kunstner har altså gennem godt et år arbejdet på værket.

På grund af coronasmitten bliver der ikke yderligere festivitas på dagen end det annoncerede tæppefald, oplyser Ejvind Jakobsen fra følgegruppen for byfornyelsen.