Black Days Søndagsåbent med pop-up marked

27. november 2020, 05:52
Slagter Bjarne Lausen har nu været i butikken i Vestergade i 32 år. Arkivfoto

Stoholm Afhængigt af, hvordan vejrguderne stiller sig, kan man i forbindelse med Black Days i Stoholm hygge sig med et lille pop-up marked, når der holdes søndagsåbent i Vestergade den 29. november klokken 10-14.

Det er Bjarne Lausen fra Stoholm Slagter, der ser for sig, at de mange gode tilbud godt kunne risikere at skabe kø i butikken, så klog af corona vil han åbne sin pølsevogn ude på fortovet.

Foreløbig har han også fået Jonna Jepsen fra Kornblomsten med på ideen, så der bliver lidt liv i gaden.

32 års fødselsdag

Ellers er ultimo november også ensbetydende med fødselsdag hos Stoholm Slagter, og i år er det 32. gang, at din foretrukne slagterbutik kan hejse flaget til fødselsdag i Vestergade.

Det var nemlig helt tilbage i 1988, at en ung og spændstig Bjarne Lausen slog sig ned i Stoholm med benzin nok på tanken til en 80 timers arbejdsuge. Nu om dage går han ikke helt så langt på literen.

- Nej, nu er vi nok nede på 70 timer, griner Bjarne Lausen.

Flytter på Feddet

De første år i Stoholm boede han ovenpå butikken, men siden flyttede han til Bangsvej, hvor han stadig bor. Men det kommer formentlig ikke til at vare evigt.

I hvert fald har Bjarne Lausen med sigte på fremtiden erhvervet sig en ejendom i Kåstrup ovre i Salling, som han vil gå og sætte i stand hen over de næste tre-fire år, hvor han efter planen træder helt ud af Stoholm Slagters ejerkreds.

- Så regner vi med at flytte på »Feddet«. Eller på gården, siger Bjarne Lausen, der kan sin Matador.

Han oplyser, at der er tale om en gammel gårdbutik, som han dog ikke har tænkt sig at drive forretning fra.

- Men der er god mulighed for at gå og dyrke lidt hobbies som for eksempel at brygge øl, siger han.

Learning by doing

Men først regner han med at runde 35 år som selvstændig i Stoholm, og når han ser i bakspejlet, var det egentlig et ret vildt skridt, han tog dengang i 1988.

For selv om han var udlært slagter og kom fra fire år som slagtermester i Brugsen i Ringkøbing, var han lidt forudsætningsløs, når det kom til at lave det hele fra bunden som en rigtig, gammeldags slagter.

- Så det blev til »learning by doing«, men det er vist gået meget godt. Og hvis ikke man kan lære det på 32 år, så får man det nok aldrig lært, siger Bjarne Lausen.