3 MENINGER: Hvor god er du til at sikre dig mod indbrud?

12. december 2020, 05:03
1 af 3 ELSEBETH POULSEN, VRIDSTED Det er mange år siden, vi havde indbrud, og der blev kun taget en sparebøsse, mens der et andet sted i kvarteret blev taget smykker og penge. Ellers er vi ikke plaget af det. Vi har hund og alarm på, og både vinduer og døre er indbrudssikrede. Vi har også gode naboer til at holde øje. Men vi er meget hjemme på adressen, især i disse tider.
2 af 3 GRETHE ULSTRUP, STOHOLM Vi har en enkelt gang haft indbrud på vores privatadresse. Min møntsamling og vielsesring blev stjålet. Mine andre smykker havde tyven fornærmeligt nok ikke ment, det var ulejligheden værd at rende med. Vore Panodiler og øjendråber, som for længst havde overskredet sidste salgsdato, var også fundet frem og efterladt. Dengang fik vi gode råd fra politiet om forebyggelse af indbrud. Vi har dog ikke rigtig foretaget os noget i den anledning, da sagerne jo nu en gang er væk, så hvad skulle en potentiel indbrudstyv dog rende med fra vores hus?
3 af 3 BIRTE PHILLIPS, KNUDBY Indbrud er en meget grænseoverskridende oplevelse. Tanken om, at fremmede har rodet dine ting igennem, er svær at give slip på. Det værste er, hvis man får stjålet ting med affektionsværdi, dem kan forsikringen ikke hjælpe med. Jeg gemmer disse ting spredt over flere steder både inde og ude (så kan man jo håbe på ikke at miste det hele). Ellers gør jeg ikke så meget for at sikre mig bortset fra at låse husets døre og have lys på random tænd/sluk ure. Og ja, så får jeg naboen til at parkere en bil i indkørslen. Jeg låser ikke noget inde i skabe og skuffer. Det gjorde jeg engang, men ikke alene fik jeg ting stjålet, jeg fik også mine møbler ødelagt. ØV.

Selv om julen er en tid for hygge, er den også højsæson for indbrud. Indbrudstyvene foretrækker traditionelt årets sidste to måneder, da det er mørkt, så de kan arbejde i fred, og samtidig er mange af os hjemmefra op til jul. Politiet har dog fem gode tips til, hvad du kan gøre for at sikre din bolig: Vær en god nabohjælper. Tænd lys udenfor, og klip hækken. Gør døre og vinduer svære at bryde op. Undgå at købe tyvekoster – brug sikre betalingsformer. Ring 114, hvis du har mistanke om indbrud.