Det er både beboere og ansatte 11 smittet med corona på Birkegården

14. december 2020, 16:57
I alt 11 på Plejecenter Birkegården i Stoholm er nu smittet med covid-19. Arkivfoto

Syv ansatte og fire beboere på Plejecenter Birkegården i Stoholm er de seneste dage konstateret smittet med covid-19.

Det fortæller Viborg Kommunes omsorgschef Maila Brown Lundberg Tandrup.

- Der kommer løbende svar på test ind, og lige nu er der 11 i alt på Birkegården, der er testet positiv for corona, siger Maila Brown Lundberg Tandrup.

Det hele begyndte den 4. december, da en beboer og en ansat blev testet positiv for covid-19.

Derefter gik et større opsporingsarbejde i gang, og senere blev der gennemført screening og test af de nære kontakter.

- De screeninger og test har altså så resulteret i, at der lige nu er 11 smittede. Heldigvis er smitten lokaliseret til en enkelt afdeling, hvor der bor ni ældre, siger Maila Brown Lundberg Tandrup.

I alt bor der 26 ældre på plejecentret, og Maila Brown Lundberg Tandrup fortæller, at både de 26 beboere og 48 ansatte skal blive ved med at blive testet, indtil der ikke er nogle positive testsvar.

- Vi kører hele runden med test, indtil vi ikke har covid-19 her længere. Men er der bare et enkelt nyt positiv resultat blandt de nye test, skal alle ansatte og alle beboere testes igen, fortæller omsorgslederen.

Inddæmningen af smitten er allerede begyndt på Birkegården.

Kommunen har for nylig fået påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at indføre nye restriktioner, så hver beboer skal udpege én pårørende, der må komme på besøg.

Derudover er alle i den ramte afdeling på Birkegården sendt i isolation, hvilket betyder, at alle, der skal i kontakt med dem, skal bære fuld værnedragt.

- Vi gør alt, hvad vi kan, og jeg kan fortælle, at et par af de smittede beboere har haft lidt feber, mens de øvrige smittede beboere og ansatte ikke har haft symptomer, siger Maila Brown Lundberg Tandrup.