Litteratur som takeaway

06. januar 2021, 13:55
Arkivfoto

Stoholm, Vridsted og Løgstrup er med, nu da Viborg Bibliotekerne har genoptaget deres tilbud med Takeaway Bøger, en ordning der under forårets coronanedlukning vandt indpas blandt fjandboerne med afhentning af en pose biblioteksbøger hos en lokal erhvervsdrivende.

Nu er store dele af samfundet igen lukket ned indtil den 3. januar 2021 efter indførelsen af nye restriktioner, og det betyder for eksempel, at der ikke vil være personale på biblioteket i Stoholm i perioden.

I stedet kan man i Vridsted hente en pose bøger hos købmanden, i Løgstrup skal man i Brugsen, og ligesom det var tilfældet i foråret, er det igen fra Best by Henriette på Vestergade 1, at man i Stoholm kan få stillet sulten efter litteratur.

- Jeg synes jo, at det må være træls, at man ikke kan låne en god bog, når nu man har tiden til at læse, og vi må jo hjælpe hinanden i denne tid, så derfor sagde jeg ja, lød det i foråret fra Henriette Nielsen om samarbejdet, som altså nu er genoptaget.

Gør som Forrest Gump

Fremgangsmåden er den, at man foretager sin bestilling via hjemmesiden www.viborgbib.dk/takeaway.

Her har man mulighed for at vælge præferencer inden for eksempelvis krig, krimi og kærlighed, og når man har gjort det, blander bibliotekets medarbejdere en bogpose på den baggrund.

På biblioteket i Stoholm lyder det fra bibliotekar Anette Koue, at blandt andet historiske romaner var ganske efterspurgte i sidste runde, men under alle omstændigheder er konceptet, at man ved lidt om, hvad man får, men ikke helt.

Som Forrest Gump siger: »Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.«

Efter bestillingen modtager man en bekræftelsesmail med tidspunkt, når bogposen er klar til afhentning. Man medbringer sit bestillingsnummer, og hvis bøgerne ikke er afhentet inden fem dage, sendes de retur til Hovedbiblioteket.

For at bestille bogposerne skal man være oprettet som bruger på Viborg Bibliotekerne. Det kan man gøre ved at anvende NemID på Viborg Bibliotekernes hjemmeside.