Løver fik Ruth op at køre igen

06. januar 2021, 14:06
Arkivleder Ruth Meller synes igen, at der er noget at grine af, efter Lions Fjends har bevilget Æ Fjandboarkiv 5000 kroner til en ny computer, da den gamle brød sammen. Det er kalorius, der ses i forgrunden, og i baggrunden ses Flemming Larsen og Ellen Pedersen, der begge er frivillige på arkivet. Foto: Henrik Bagge

Der var ikke noget at rafle om.

Ligegyldigt, hvordan hun vendte og drejede det, måtte arkivleder Ruth Meller fra Æ Fjandboarkiv i Stoholm modstræbende sande, at den gamle computer var forbi sine bedste dage.

Den var begyndt at fejlmelde, hver gang hun startede den op, og da hun rådførte sig hos sin søn, der er lidt en ørn udi it-teknologi, var han ikke mild i sin dom.

- Det er fordi, den er ved at gå i sort. Det er ovre. Den kan ikke mere. Du skal have en anden, lød dødsstødet.

- Så tænkte jeg »gode råd er dyre«, men jeg spurgte de frivillige her på arkivet, hvor vi kunne gå hen og søge nogle penge. Og Ellen, hun er jo kvik, så hun sagde: »Du kan da prøve Lions«. De havde faktisk for mange år siden givet os en scanner, før jeg kom til, siger Ruth Meller.

Som sagt, så gjort. En ansøgning blev sendt med anmodning om 5000 kroner til en ny computer, og ikke længe efter kom der brev tilbage fra Lions Fjends.

- De skrev, at de gerne ville støtte os, fordi de mente, at vi laver et godt stykke arbejde, siger en glad Ruth Meller.

Hun har siden haft sønnen med leen til at hjælpe sig med at finde en computer, der lever op til hendes behov, der blandt andet omfatter en del arkivering.

Og det gjorde han så godt, at der minsandten også blev til et par højttalere. Fint skal det være.

- Og så har jeg endda også fået den med diskdrev. Vi har meget på disk, også film, som vi har overspillet, og så er det jo rart at kunne se dem, siger Ruth Meller og afviser, at den også kan tage VHS- og kassettebånd.