Bor den største ildsjæl i dit lokalområde?

06. januar 2021, 14:06
Sidste års vinder, Jeppe Hartz fra Vejrumbro, blev beskrevet som en stor drivkraft i lokalområdet og var blandt andet en af hovedkræfterne bag etableringen af Vejrumbro Open Air. På billedet er han flankeret af til venstre Mette Nielsen, formand for Landdistriktsudvalget, og til højre Lone Kastberg, formand for Vibland. Pressefoto

Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune og Vibland (Viborg Landsbysammenslutning) vil gerne hylde dem, der gør en forskel i landdistrikterne, og prisen »Landdistrikternes Ildsjæle« sætter spotlys på de mange frivillige i Viborg Kommune.

I marts 2021 skal prisen igen uddeles, og der er nu åbnet for indstilling af kandidater til prisen, der har til formål at anerkende og hylde de mange mennesker, som hver dag gør en stor forskel for deres lokalområde og de mennesker, der bor der.

Både enkeltpersoner og grupper af personer kan indstilles. Eneste kriterie er, at de gør en positiv forskel for borgerne i et lokalområde i Viborg Kommunes landdistrikter.

Den person (eller gruppe af personer), som indstilles, kan gøre noget særligt for lokalområdet i forskellige sammenhænge. Det kan være i en forening eller som privatperson, og det kan være som frivillig eller på jobbet.

Hvis kandidaten leverer sin særlige indsats gennem sit job, skal indsatsen gå ud over, hvad der kan forventes i stillingen, og dermed også basere sig på en frivillig indsats.

Eksempler på kandidater kan være formanden for borgerforeningen, købmanden, de grønne pedeller, halinspektøren, spejderne, bestyrelsen for forsamlingshuset eller skolelederen.

Vinderen af prisen modtager en pengepræmie på 5000 kroner og et stykke kunsthåndværk fra en kunstner i kommunen.

Formand for Landdistriktsudvalget Mette Nielsen (S) har ikke svært ved at gøre rede for, hvorfor prisen har sin berettigelse.

- Rigtig mange ildsjæle gør hver dag en stor forskel for andre i deres lokalområde. Det blev tydeligt understreget af alle de mange gode forslag, vi modtog, da vi første gang skulle vælge prisvinder i marts 2020. Og vi håber selvfølgelig på denne gang at modtage lige så mange forslag til, hvem der fortjener et mentalt skulderklap for en helt særlige indsats, lyder det fra Mette Nielsen i en pressemeddelelse.

Og ifølge Lone Kastberg, formand for VibLand, er prisen med til at sætte fokus på det særlige engagement hos ildsjælene i landdistrikterne.

- Også i en coronatid gør de en kæmpestor forskel, og jeg glæder mig meget til igen at få et lille kig ind i de mange, skønne historier om hverdagens helte, der altid er klar til at yde lidt ekstra for de nærmeste og for fællesskabet i lokalområdet, siger Lone Kastberg.

Kåringen finder sted den 2. marts til Landdistriktskonferencen, hvadenten der så bliver tale om et fysisk eller et virtuelt møde til den tid.

Og har du en kandidat til at løbe med prisen, skal du gå ind på viborger.dk (søg på »landdistrikternes ildsjæle«) og aflevere dit forslag ved at udfylde et skema og skrive en begrundet indstilling.

Der er åbent for indstillinger indtil mandag den 25. januar 2021 klokken 12.

Tre finalister offentliggøres i pressen den 9. februar 2021, og finalisterne præsenteres også på Viborg Kommunes Facebookside og i Radio Viborg.

Blandt dommerne er sidste års vinder Jeppe Hartz fra Vejrumbro.