Stoholm får ny vaskehal

Gert Johansen udvider igen Tankens menukort

07. januar 2021, 08:52
Gert Johansen har stillet sig lige der, hvor der fra sydsiden bliver indkørsel til den nye vaskehal på Tanken i Stoholm, hvor den gule gasautomat i baggrunden ellers er den seneste tilføjelse. Foto: Henrik Bagge

Det rumsterer igen på adressen Østergade 24 i Stoholm, hvor Gert Johansen driver Tanken.

Denne gang har den driftige herre besluttet sig for at udvide med en topmoderne, fuldautomatisk vaskehal fra Ninki Bilvask ApS i Mønsted.

Gravearbejdet gik i gang lige før jul, og Gert Johansen regner med, at vaskehallen er klar til at tage imod den første bil den 1. marts 2021.

Vaskehallen bliver koblet på den østlige side af Tankens bygning og bliver på omkring 90 kvadratmeter.

Hallen bliver med gennemkørsel, hvor indgangen placeres på den sydlige side, mens udkørsel bliver mod nord.

På den måde undgår man, at en eventuel kø til vaskehallen kommer i vejen for øvrige bilister, der er inde for at tanke.

Den nye bygning levner således også plads til passage øst om hallen, så kareten kan komme den rigtige vej ind under bruseren.

Nyt slidlag på det hele

Vaskehallen vil have åbent alle dage klokken 7-21, og af støjhensyn vil al vask komme til at foregå for lukkede porte.

Bag vaskehallen i matriklens sydøstlige hjørne er der desuden støbt til det, Gert Johansen kalder et »puslerum«, hvor man kan få den øvrige rengøring af bilen såsom støvsugning af vejen.

Når projektet er til ende, vil hele matriklen blive asfalteret med et nyt slidlag, som også vil blive tegnet op med pile og båse til parkering.

- Så skulle det hele være i orden, siger Gert Johansen og sender en tanke frem mod sommeren.

Nyt og moderne

Gert Johansen taler om en længere proces, hvor pladsen til vaskehallen først har skullet ryddes, inden han kunne få kloakken separeret.

Byggetilladelsen kom midt i december, hvorefter lokale håndværkere gik i gang på stedet, og når det arbejde er færdigt, og hallen er rejst, skal leverandøren have et par uger til at installere selve anlægget, som Gert Johansen har store forventninger til.

- Det er nyt og moderne og det bedste, der er på markedet, siger han om anlægget fra Ninki, der efter et nyt koncept er begyndt at grave tanken ned i jorden i stedet for at have det udendørs.

- Så undgår du rør udenfor, der skal isoleres, og det sparer også plads, siger Gert Johansen.

Anlægget kommer til at kunne rumme alle størrelser biler, herunder de store varevogne med tagbøjler på, så Gert Johansen også kan lave aftaler med firmaer, der har mange biler.

En stor investering

Han afslører, at den nye vaskehal er noget, han har haft i tankerne, lige siden den første gang han var ude for at besigtige stedet med henblik på overtagelse. Han har bare ventet på, at tiden skulle blive den rigtige.

- Det er en stor investering, og klart den største, jeg har lavet her. Det andet, jeg har investeret i, har været småting i sammenligning. Så det bliver flagskibet, som, jeg håber og tror på, kan blive en succes på sigt, siger Gert Johansen.

Gert Johansen genåbnede Tanken i Stoholm den 15. september 2018 med kiosk, grillbar, tips og lotto, tank, spillehal og bodega.

På ét-års fødselsdagen kunne han indvie en gildesal med plads til 40 siddende gæster, der desuden også kan anvendes til foredrag og livemusik.

Siden fik han også livedækning af trav fra hele Norden, og senest blev Tankens menukort udvidet med en Kosan Gasautomat, hvor man selv kan bytte sin gasflaske døgnet rundt.